Regija
SUPRUŽNICI HRIBAR 30 GODINA PREDAJU TJELESNI

Važno nam je poštenje i mjera u slavlju i porazu
Objavljeno 17. travnja, 2019.
Najvećim rezultatom rada smatraju osmijeh bivših učenika kada ih sretnu
ORAHOVICA - U Srednjoj školi Stjepan Ivšić tjelesnu i zdravstvenu kulturu već više od 30 godina predaju supružnici Vesna (53) i Goran Hribar (56), želeći mladima usaditi ljubav prema zdravom životu, a sport je samo dodatak cijeloj priči. Oni koji neopravdano podcjenjuju taj nastavni predmet zapravo ne znaju koliko on pridonosi zdravlju učenika, kulturi življenja koju usvajaju za budućnost, ali i razvoju ličnosti. Upravo u tom smjeru Vesna i Goran rade više nego uspješno tri desetljeća.- U školu sam došao sredinom 80-ih godina prošlog stoljeća, nekako mi sad to zvuči puno, stari se prebrzo, no ja i dandanas radim s osmijehom jer uživam raditi s mladima i na njih prenositi svoje znanje i iskustvo. Nastavnički posao, kako god to nekome djelovalo, nije nimalo lagan. Možda nekima djeluje da mi profesori tjelesnog imamo lak zadatak, ono, daš djeci i loptu u i to je to. Nije to ni blizu tako, tjelesni je iznimno zahtjevan predmet, priprema za svaki sat traži maksimalnu koncentraciju i posvećenost poslu - kaže Goran Hribar.

Supružnici Hribar tijekom svih ovih desetljeća svake godine dovedu po nekoliko sportskih ekipa i pojedinaca do državnih poluzavršnica ili završnica i svojim radom na najljepši mogući način, sportom, promiču ime svoje škole i grada.

- Naravno da smo sretni zbog svakog novog uspjeha naših učenika i potičemo ih na upornost, zalaganje i borbu na sportskim terenima, no najvažnije nam je da oni u svakom tom susretu budu pošteni, korektni, da sportski proslave pobjedu i prime poraz. To puno znači kod formiranja osobe, a mi smo ti koji moramo njima biti uzor i primjer. Evo i ove godine imamo žensku nogometnu ekipu koja se plasirala na državnu završnicu, a nekoliko sjajnih sportaša putuje na državne poluzavršnice pa možda i tamo izbore još koji dobar rezultat - optimistično kaže Vesna Hribar.

Vladimir Grgurić
Radili s rukometnim reprezentativcima Marijom Popović i Tomislavom Brožom
Osim u školi, Goran i Vesna sve su ove godine više nego aktivni u sportskom životu grada i okolice. Bili su neizostavni dio gotovo svakog sportskog kluba, a Goran je u školi otvorio i teretanu za pomoć mladim sportašima, dok njegova supruga godinama drži tečaj aerobika. Prve sportske korake pod njihovim vodstvom napravili su bivši rukometni reprezentativci Marija Popović i Tomislav Brož te mnoštvo današnjih mladih uspješnih sportaša koji su na visokom državnom nivou.

- Mi smo uvijek svoje slobodno vrijeme davali sportskim klubovima u gradu i okolici jer sve su to naša djeca kojoj treba pomoći u njihovom sportskom razvoju. Najsretniji smo ipak kada šećemo gradom i kada nam naši bivši učenici priđu, pruže ruku i zahvale s osmijehom za sve prelijepe zajedničke trenutke koje smo proveli u školi ili klubovima. Tada je čovjek siguran da je nešto veliko u svom životu napravio - zaključio je Goran Hribar.       
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike