Osijek
NOVA INFRASTRUKTRA OPĆINE ERDUT

Parkiralište i prvi ležeći policajac
Objavljeno 17. travnja, 2019.
Na području općine Erdut s proljećem su se intenzivirali radovi na komunalnoj infrastrukturi. Radilo se, ili se još radi, na nekoliko lokacija. Tako spomenimo one koji su odrađeni u Dalju zbog povećanja sigurnosti sudionika u prometu gdje je osvanuo i prvi ležeći policajac.

Razmatralo se kako disciplinirati vozače da ne jure ulicama, što i nije tako rijetka pojava unatoč tome što u samom naselju Dalj postoji policijska postaja čije patrole kontroliraju promet. Ležeći policajac postavljen je na križanju ulica J. Astalosa - H. Republike - B. Radić, a slijedom toga, doznajemo od načelnika Općine Erdut Jugoslava Vesića, u neposrednoj blizini postavljena je i nova prometna regulacija koja upozorava na novi element na cesti, kao i signalizacija za obvezu zaustavljanja.

Ovom se investicijom na toj lokaciji želi povećati sigurnost učenika Srednje škole Dalj koja se nalazi u neposrednoj blizini, pa iz općinske uprave i Komunalnog poduzeća Čvorkovac, koje je postavilo novu prometnu regulaciju, mole vozače za posebnu pozornost i da ne voze prema navici, nego da obrate pozornost na novouspostavljenu prometnu situaciju.

Komentari stanovnika na postavljanje ležećeg policajca su pozitivni. Jedan od mještana kaže: "Svaka čast, a još da se i djeca nauče ići nogostupom, a ne glavnom cestom, bilo bi odlično!". Mnogi se slažu da sve sudionike u prometu treba malo poučiti ponašanju, odnosno da ne zauzimaju cestu cijelom širinom hodajući u grupama, i da se na samom raskrižju ne zadržavaju i pričaju, nego da što prije prijeđu cestu. Očekuje se da ležeći policajci stvarno uspore promet u tom dijelu kako nitko ne bi stradao.

Sljedeća investicija koju je Čvorkovac odradio je odrađena zahvaljujući i potpori mađarske vlade. Riječ je o velikoj komunalnoj investiciji u Dalj Planini kod tamošnjeg Doma kulture. Naime, nakon što je završen Dom kulture u potpunosti i okolni prostor nastojalo se riješiti prometni problem u vrijeme održavanja manifestacija u Domu kulture. Budući da "Planinom" prolazi jedna cesta od Aljmaša do Erduta parkiranje na i uz cestu nije prihvatljiva opcija, pa je napravljeno novo parkiralište tako da više nema razloga za parkiranje na prometnici, kao ni na ledini prekoputa Doma kulture. Sagrađen je parking s 55 mjesta točno nasuprot Domu kulture.

Problem parkiranja riješen je uz financijsku pomoć Vlade Mađarske, i to na način da se uspio kupiti plac na kojem je naručena izgradnja suvremenog parkirališta.Radove je izveo Čvorkovac d.o.o., Dalj. D. Pejić
Nema više parkiranja na cesti kod Doma kulture u Dalj Planini, a ležeći policajac u Dalju usporava promet
55

parkirnih mjesta sagrađeno je prekoputa Doma kulture, pa tako više neće biti vozila na zelenoj površini
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike