Osijek
NOVA INFRASTRUKTRA OPĆINE ERDUT

Parkiralište i prvi ležeći policajac
Objavljeno 17. travnja, 2019.
Na području općine Erdut s proljećem su se intenzivirali radovi na komunalnoj infrastrukturi. Radilo se, ili se još radi, na nekoliko lokacija. Tako spomenimo one koji su odrađeni u Dalju zbog povećanja sigurnosti sudionika u prometu gdje je osvanuo i prvi ležeći policajac.

Razmatralo se kako disciplinirati vozače da ne jure ulicama, što i nije tako rijetka pojava unatoč tome što u samom naselju Dalj postoji policijska postaja čije patrole kontroliraju promet. Ležeći policajac postavljen je na križanju ulica J. Astalosa - H. Republike - B. Radić, a slijedom toga, doznajemo od načelnika Općine Erdut Jugoslava Vesića, u neposrednoj blizini postavljena je i nova prometna regulacija koja upozorava na novi element na cesti, kao i signalizacija za obvezu zaustavljanja.

Ovom se investicijom na toj lokaciji želi povećati sigurnost učenika Srednje škole Dalj koja se nalazi u neposrednoj blizini, pa iz općinske uprave i Komunalnog poduzeća Čvorkovac, koje je postavilo novu prometnu regulaciju, mole vozače za posebnu pozornost i da ne voze prema navici, nego da obrate pozornost na novouspostavljenu prometnu situaciju.

Komentari stanovnika na postavljanje ležećeg policajca su pozitivni. Jedan od mještana kaže: "Svaka čast, a još da se i djeca nauče ići nogostupom, a ne glavnom cestom, bilo bi odlično!". Mnogi se slažu da sve sudionike u prometu treba malo poučiti ponašanju, odnosno da ne zauzimaju cestu cijelom širinom hodajući u grupama, i da se na samom raskrižju ne zadržavaju i pričaju, nego da što prije prijeđu cestu. Očekuje se da ležeći policajci stvarno uspore promet u tom dijelu kako nitko ne bi stradao.

Sljedeća investicija koju je Čvorkovac odradio je odrađena zahvaljujući i potpori mađarske vlade. Riječ je o velikoj komunalnoj investiciji u Dalj Planini kod tamošnjeg Doma kulture. Naime, nakon što je završen Dom kulture u potpunosti i okolni prostor nastojalo se riješiti prometni problem u vrijeme održavanja manifestacija u Domu kulture. Budući da "Planinom" prolazi jedna cesta od Aljmaša do Erduta parkiranje na i uz cestu nije prihvatljiva opcija, pa je napravljeno novo parkiralište tako da više nema razloga za parkiranje na prometnici, kao ni na ledini prekoputa Doma kulture. Sagrađen je parking s 55 mjesta točno nasuprot Domu kulture.

Problem parkiranja riješen je uz financijsku pomoć Vlade Mađarske, i to na način da se uspio kupiti plac na kojem je naručena izgradnja suvremenog parkirališta.Radove je izveo Čvorkovac d.o.o., Dalj. D. Pejić
Nema više parkiranja na cesti kod Doma kulture u Dalj Planini, a ležeći policajac u Dalju usporava promet
55

parkirnih mjesta sagrađeno je prekoputa Doma kulture, pa tako više neće biti vozila na zelenoj površini
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BIZARNE POTVRDE IZ OBITELJSKE MEDICINE

Molim vas potvrdu da se ne vežem u autu!

2

UZ ČLANAK O ZMIJI U WILSONOVOJ

Lesar: Zmija nije mogla doći s našeg zemljišta

3

BUNA ZBOG NOVE SIGNALIZACIJE

Ukinuto je lijevo skretanje pokraj Vukovarske 124

oglas