Crna kronika
ZAGREPČANIN ZAUSTAVLJEN U VINKOVCIMA

Vozio s 2,85 promila i pričao na mobitel
Objavljeno 17. travnja, 2019.
VINKOVCI - Na raskrižju ulica Ruđera Boškovića i Matije Gupca u Vinkovcima u ponedjeljak oko 14.40 sati u redovnoj kontroli prometa prometni su policajci zaustavili kamion zagrebačkih registracija čiji je vozač u vrijeme upravljanja vozilom razgovarao na mobitel. Policajci su kontrolom utvrdili kako vozač nema vozačku dozvolu ni osobnu iskaznicu, a pokazivao je znatne znakove alkoholiziranosti zbog čega je priveden u službene prostorije policije. Ondje je utvrđen identitet vozača, 43-godišnjaka iz Zagreba, i utvrđen stupanj alkoholiziranosti od 2,85 promila. Kako doznajemo iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, također je utvrđeno kako je 43-godišnjaku isteklo trajanje vozačke dozvole.

Nakon detaljne kontrole 43-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju dok se ne otrijezni. Protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga Općinskom sudu u Vinkovcima - Prekršajni odjel. S obzirom na to da je kod 43-godišnjaka utvrđena koncentracija alkohola veća od 1,50 promila, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, bit će podnesen zahtjev za izvanredni nadzorni zdravstveni pregled. Naime, na izvanredni zdravstveni pregled upućuje se vozač i instruktor vožnje kod kojih je utvrđen udio alkohola u krvi viši od 1,50 promila, ili je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem droga ili lijekova. Na izvanredni zdravstveni pregled upućuju se i vozači i instruktori vožnje koji se odbiju testirati imaju li u organizmu alkohola, droga ili lijekova.

Istoga dana policija je u prometu zaustavila još dvojicu pijanih vozača. U Narti u 19.25 sati zatečen je 41-godišnjak koji je biciklom krivudao po cesti. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola od 1,59 promila. Istog dana u 22 sata u Ulici Vladimira Nazora u Velikom Grđevcu u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 47-godišnjak. Alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,64 promila. Zbog opasnosti da će 41-godišnjak i 47-godišnjak nastaviti voziti u pijanom stanju, obojica su odvedena u prostorije policije do otrježnjenja. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv obojice slijedi optužni prijedlog. S.Lacić
Možda ste propustili...

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana

Najčitanije iz rubrike