Novosti
MOGUĆA OPERACIJA SRCA?

Gradonačelnik Vrkić hospitaliziran
Objavljeno 15. travnja, 2019.
Četiri mjeseca nakon što mu je ugrađeno pet stentova, gradonačelnik Ivan Vrkić u ponedjeljak poslijepodne ponovno je hospitaliziran u Zavodu za bolesti srca i krvnih žila Kliničkog bolničkog centra Osijek. Iz njegova Ureda poručuju kako je njegovo stanje za sada stabilno.


- Nakon obavljenih pretraga moguće je operativno liječenje. Ured će obavijestiti javnost o stanju gradonačelnika Vrkića odmah po primitku novih informacija - stoji u dopisu Ureda koji će, kako doznajemo, dobivati sve pravovremene informacije, a danas (utorak) sa zdravstvenim stanjem gradonačelnika Vrkića javnost bi trebao upoznati dr. sc. Zorin Makarović, voditelj Zavoda, koji je, podsjetimo, gradonačelnika zaprimio na Zavod i sredinom prosinca 2018. godine. Tada mu je učinjen operativni zahvat te mu je ugrađeno pet stentova i ubrzo je pušten na kućnu njegu. Nakon nekog vremena ubrzo se vratio na svoje radno mjesto i nastavio sa svojim uobičajenim svakodnevnim radnim aktivnostima.


I ovaj put, baš kao što je to bio slučaj u prosincu 2018., gradonačelnik Ivan Vrkić primio je brojne poruke podrške. Njegova zamjenica Žana Gamoš na svom je facebook-profilu jučer u ime Gradske uprave, ali i u svoje osobno, zahvalila građanima na brojnim upitima i brizi za gradonačelnikovo zdravstveno stanje.


Da je prvi čovjek grada zabrinuo sugrađane kad je prošle godine hitno smješten na Zavod, pokazale su također brojne poruke koje je potvrdio tada i sam gradonačelnik. Poruka mu je tada stigla i od predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, premijera Andreja Plenkovića, europarlamentarke Biljane Borzan, župana osječko-baranjskog Ivana Anušića te brojnih drugih osoba iz politike, ali i Vrkićevih kolega, no i prijatelja te građana. I sada su mu brojni poželjeli dobro zdravlje i uspješan oporavak te povratak na svoje radno mjesto u Gradskoj upravi. M. Mihelić
U bolnicu se javio sam
Doznajemo kako prvom čovjeku grada Osijeka nije pozlilo, nego da se sam, nakon što je osjetio bol u prsima, obratio svojim liječnicima. Neslužbeno doznajemo kako liječnici ne isključuju informaciju da je kod gradonačelnika, koji je smješten u koronarnoj jedinici u Zavodu, došlo do ponovnog infarkta, no tu informaciju nitko nije želio potvrditi. Budući da smo iz prve ruke željeli doznati kako se gradonačelnik osjeća, jučer smo ga pokušali telefonski kontaktirati. Međutim, nije se javljao na mobilni telefon koji mu je, kako smo kasnije doznali, oduzet.
Možda ste propustili...

NAJBOLJE MJERE ZA RJEŠAVANJE I IZBJEGAVANJE NESTAŠICA KLJUČNIH LIJEKOVA

Osnovan Savez za kritične lijekove

POPLAVE, POŽARI, SUŠA, TOPLINSKI VALOVI...

Klimatska kriza raste: Europu su zahvatili vremenski ekstremi