Regija
VEĆINI RADNIKA ISPLAĆENA JE USKRSNICA

Belomanastirske uskrsnice od 150 do tisuću kuna
Objavljeno 16. travnja, 2019.
BELI MANASTIR - Većina belomanastirskih radnika Uskrs će dočekati bogatija za po nekoliko stotina kuna ‘‘teških‘‘ uskrsnica, koje su im darovale njihove tvrtke, ustanove ii institucije.
Krenimo od najvećeg baranjskog poslodavca, Belja plus. Kako saznajemo, približno 1600 beljskih radnika u povodu Uskrsa dobilo je 700 kuna na Konzum potrošačkoj kartici, pa će, dakle, po osnovne namirnice za ‘‘uskrsnu trpezu‘‘ odlaziti, među ostalim, u Konzum plus. Radnici tvrtke Starco, čija je osnovna djelatnost izrada naplataka (felgi) u srijedu bi trebali dobiti po 350 kuna bonova, od čega dio isplaćuje sindikat, a dio tvrtka. Krajem prošle godine većina hrvatskih medija objavila je vijest kako je Boris Mikšić, vlasnik EcoCorteca svojim djelatnicima isplatio maksimalni (neoporezivi) iznos božićnice. Podsjetimo, zaposlenici su tada dobili po 7500 kuna, a Mikšić im je u pozdravnom pismu poručio kako je to simboličan znak zahvalnosti za naporan rad tijekom cijele godine i za izvrsne rezultate i u pogledu zadovoljstva kupaca i kvalitete proizvoda proizvedenih u pogonu na belomanastirskoj poslovnoj zoni. Uskrsnice im neće biti tako izdašne, premda iznos sigurno - nije za baciti. Dapače.


- Usrksnica za naših četrdesetak radnika je 750 kuna - kaže Dijana Zrinski, direktorica EcoCorteca, naglašavajući kako je riječ o gotovini. Na tekuće račune zaposlenih u belomanastirskoj gradskoj upravi, pak, uplaćeno je po 1000 kuna uskrsnice. Važno je istaknuti kako je iz gradskog proračuna isplaćeno i po 150 kuna za belomanastirske umirovljenike čije mirovine ne prelaze 2500 kuna, a isti su iznos iz istog budžeta inkasirali i korisnici zajamčene pomoći Centra za socijalnu skrb. Osamdesetak djelatnika Baranjske čistoće dobilo je po 1000 kuna, a uskrsnica im je isplaćena u novcu. Ravnatelj Centra za kulturu, Edo Jurić, kaže kako za uskrsnice, božićnice i regrese na raspolaganju imaju 2500 kuna po djelatniku, pa su vrijeme isplate i iznosi stvar međusobnog dogovora. Za sada uskrsnicu nisu isplatili. U Javnoj profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi ističu kako je, sukladno kolektivnom ugovoru, obvezna isplata božićnice i regresa.
- Za sada ne mogu sa sigurnošću reći hoće li biti isplaćena uskrsnica. Određeni iznos možda isplati sindikat, ali za sada nikakva usrksrnica nije isplaćena - kaže Daniel Časar, zamjenik zapovjednika JPVP-a Beli Manastir. I.Getto
Možda ste propustili...

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

POZVANI NA DOSTAVU PISMA NAMJERE

Štitar je poslovnu zonu ponudio poduzetnicima

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

Najčitanije iz rubrike