Regija
VJEŽBENIČKE TVRTKE SŠ ISIDORA KRŠNJAVOG

Učenici predstavili 16 svojih tvrtki
Objavljeno 15. travnja, 2019.
Ocjenjivala se prezentacija proizvoda, izgled štanda i poslovna komunikacija
NAŠICE - Šesnaest "imaginarnih" tvrtki Srednje škole Isidora Kršnjavog prezentiralo je svoje proizvode i znanje o poduzetništvu na Sajmu vježbeničkih tvrtki.
- Izložbenim prostorima učenici četvrtih razreda Ekonomske škole predstavili su svoje djelatnosti na kojima rade od prvog mjeseca ove školske godine - rekla je Vesna Dudjak, jedna od mentorica, koja je zajedno s Danicom Čiček nadgledala rad svojih učenika.


- Ove godine dosta je tvrtki odabralo djelatnosti za proizvodnju prehrambenih proizvoda - dodala je Vesna te istaknula da su neki učenici bili vrlo kreativni pa tako imaju tvrtke koje se bave renoviranjem namještaja, jedan fitness centar i jednu turističku agenciju. Sajam je imao i natjecateljski karakter, a najbolje je biralo stručno povjerenstvo koji su činili Ljiljana Kasapović, profesorica ekonomske grupe predmeta i predsjednica povjerenstva, Vedrana Ćosić, profesorica engleskog i njemačkog jezika i književnosti, Anđelko Puljić, profesor ekonomske grupe predmeta, Mirjana Drozd, vlasnica cvjećarnice Ciklama u Našicama, te Amir Bećiri, suvlasnik slastičarnice Express u Našicama.


- Same prezentacije vježbeničkih tvrtki stručnom povjerenstvu odrađene su prije održavanja sajma, a danas se učenici predstavljaju na izložbenim prostorima. Povjerenstvo na sajmu ocjenjuje njihovu originalnost, komercijalnu primjenjivost ideje, uređenje prodajnog prostora, njihovo poslovno ponašanje te komuniciranje s potencijalnim kupcima - rekla je mentorica Dudjak. U kategoriji Najbolja prezentacija pobijedila je tvrtka BUBLINY d.o.o. za proizvodnju i prodaju proizvoda za opuštanje, čiji su djelatnici Laura Kalazić, Tamara Čačić i Emanuel Duhaček iz 4.b Ekonomske škole.


- Smatramo da većina osoba ima naporan dan i želi se odmoriti kad dođe kući, svi prvo počinju s osvježavanjem, a naša mirisna kuglica idealna je za to - rekla je Laura i dodala da su na štandu stvorili dojam opuštenosti uz plave boje koje povezujemo s vodom.


U kategoriji Najljepše uređen izložbeni prostor nagrađena je tvrtka ADRIS CRO d.o.o. turistička agencija, čiji su djelatnici Helena Grahovac, Ana Brkić i Ivana Marjančević također iz 4.b razreda. U kategoriji Poslovno ponašanje nagrađena je tvrtka RUBBY d.o.o. za proizvodnju i prodaju bombona, čiji su djelatnici Barbara Lamot, Sara Knežević i Marko Ferčec iz 4.a Ekonomske škole.


- Kroz ovo sam naučila kako poslovati, osmišljavati ideje, pružiti pomoć i usmjeriti svoje djelatnike - rekla je direktorica Barbara, a neki su otkrili svoje savršeno zanimanje. Jedna od njih zasigurno je zaposlena u administraciji tvrtke Dembeez d.o.o. za proizvodnju i prodaju meda, učenica Mia Koljenik.
- Smatram da ćemo se zbog ovoga lakše snaći u stvarnoj firmi. Sad radim u administraciji i definitivno sam sigurna da se time želim baviti u životu - rekla je Mia.


Ivona Ćosić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAMJENA CRVENOG MAGACINA NIJE DEFINIRANA

Razorena građevina sada čeka privatne investitore

2

OPĆINSKOM SUDU U ĐAKOVU ODASLANO:

U 20 dana još 35 prijedloga
za ‘jednostavni stečaj‘!

3

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE

Odana počast stradalima
na Kumanovoj ciglani