Regija
U PUČKOJ ŠKOLI U PODRAVSKOJ MOSLAVINI

Šarenilo uskrsnih motiva na svim stolovima
Objavljeno 16. travnja, 2019.

Vezani članci

PODRAVSKA MOSLAVINA

Petar, Jakov i David našli najviše pisanica

PODRAVSKA MOSLAVINA - U povodu Uskrsa u prostorijama KUD-a Slavonac, u bivšoj Pučkoj školi održana je izložba rukotvorina s uskrsnim motivima. Svoja djela predstavile su članice KUD-a Slavonac, Udruge mladih "Ne zaboravi" iz Tiborjanaca te udruge žena iz Krčenika i Zokovog Gaja.


- Svake godine smo u ovo vrijeme imali tradicionalnu veliku izložbu ručnih radova s brojnim udrugama s kojima surađujemo. Zbog obnove društvenog doma, nismo ju mogli pripremiti, pa smo u prostorijama KUD-a organizirali ovu izložbu s manjim brojem izlagača – rekla je tajnica KUD-a Marija Šimara.


Štand tiborjanačke Udruge mladih Ne zaboravi posebno je bio privlačan posjetiteljima. Bilo je tu uskrsnih zečeva od drva, lutki od vune, ruža od kukuruzovine i ogrlica od konca i perlica. ‘‘Sve predmete radimo od recikliranog materijala na našim radionicama. ‘‘, istaknula je Ružica Habus, tajnica Udruge.
Izložba je bila prodajnog karaktera, tako da su svi koji cijene radove koje su napravile vješte ruke članica udruga mogli naći nešto za ukras. S.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike