Svijet
SNIVA O STVARANJU DRŽAVE SVIH SRBA

Dodik: Odvojili smo se, samo nije proglašeno
Objavljeno 15. travnja, 2019.
Milorad Dodik, predsjedajući Predsjedništva BiH, izjavio je za beogradske Večernje novosti kako je Republika Srpska od BiH "već odvojena, samo to nije proglašeno" te da je BiH "potpuno podijeljeno društvo" i "država ne funkcionira". Nedavno je u Nišu izjavio kako su "pred Srbijom i Srpskom desetljeća ujedinjenja", a sada je to i objasnio.

- Ubrzat ću to ako budem mogao, ali nisam avanturist i neću narod uvesti u stradanje ili izbjeglištvo. Držima da će se u geopolitičkom i regionalnom kretanju stvoriti trenutak kada će ujedinjenje biti moguće. Nemam dileme da će se to dogoditi, samo se bojim da ja, ili netko drugi, taj trenutak ne propustimo - rekao je Dodik i zauzeo se za ujedinjenje Srba u jednu državu.

- Najstabilnije bi bilo kada bi se Srbi ujedinili u jednoj perspektivnoj državi Srbiji. Nismo nikada nikoga u povijesti napali, pa nećemo ni sad. Taj prostor pripada nama. Kako će netko iz Sarajeva moći reći da je Banjaluka njegova? Nije njegova, nego naša, srpska i ona to osjeća - kaže Dodik. M.F.
Možda ste propustili...

TALAČKA KRIZA TRAJALA ČETIRI SATA, TAOCI NISU OZLIJEĐENI

Ubijen otmičar autobusa u Brazilu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana