Osijek
GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUŽENJA STANARA

Pričuva je izvor mnogih problema
Objavljeno 16. travnja, 2019.
Udruženje stanara Grada Osijeka održalo je godišnju izvještajnu skupštinu, u sklopu koje se govorilo o ostvarenim projektima u prethodnom razdoblju te o planovima Udruženja za 2019. Također su predstavljeni novi članovi izvršnog i nadzornog odbora, uručena su priznanja zaslužnim članovima te je održana prezentacija nefiltiranog Osječkog piva.

Iako je incijalno skupština trebala biti izborna i izvještajna, iz Udruženja obavještavaju članstvo kako je izbor novog rukovodstva ipak prolongiran za kraj godine. Aktualna predsjednica Udruženja, Vlasta Auguštin, to će i ostati još neko vrijeme.

"Davno smo prestali funkcionirati na bazi jednotjedog savjetovanja i odgovaranja na pokoji e-mail. Danas, osim osobnih i telefonskih savjetovanja, imamo internetsku stranicu koja bilježi 250 tisuća posjetitelja godišnje, a mjesečno i do deset tisuća. Mi smo jedini u Hrvatskoj koji na visokoj razini građanima pružamo pravu pomoć. Uz to izdajemo i publikacije, a prethodno je razdoblje obilježila publikacija Podstanarstvo, koja sadrži sve potrebne smjernice za najmodavce i najmoprimce, uključujući i obrasce ugovora. Do kraja godine u planu imamo pak posvetiti se temi pričuve, koja je izvor brojnih problema među suvlasnicima stambenih zgrada i koja svakako zaslužuje više pažnje", poručila je Auguštin, istaknuvši kako je Udruženje nedavno preko svoje internetske stranice i profila na društvenim mrežama pozvalo sve zainteresirane da se uključe u rad jer su im potrebne "nove snage". "Drago nam je da su se javili neki novi ljudi i nadamo se da će se ozbiljno prihvatiti posla", zaključuje Auguštin. I. Solar
Najčitanije iz rubrike