Osijek
16. SVIBNJA U KAMPUSU

7. Studentska roštiljada uz Opću opasnost
Objavljeno 16. travnja, 2019.
Tko će pojesti najviše ćevapa i postati ćevapominator, tko će popiti najviše piva, a tko se najbolje zabaviti uz hitove županjskih rockera iz Opće opasnosti...? Odgovore na ova pitanja i još mnogo toga saznat ćemo točno za mjesec dana, na 7. Studentskoj roštiljadi, koja će se održati u četvrtak, 16. svibnja, na livadi ispred Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u sveučilišnom kampusu - najavili su u ponedjeljak organizatori iz Studentskog zbora Sveučilišta u Osijeku.

Omiljena studentska manifestacija, spontano započeta 2013. godine među nekoliko studenata, a koja je tijekom godine izrasla u najveće pojedinačno studentsko događanje u ovom dijelu Hrvatske, i ove će godine, očekuje se, privući mnoštvo studenata, nastavnika i sugrađana.

- Program će i ove godine početi već malo iza podneva pripremom roštilja, poslijepodnevni će sati biti ispunjeni glazbom, druženjem i igrama bez granica uz skakanje u vrećama, povlačenje konopa, najbrže ispijanje piva te drugim nagradnim igrama i izborom najbolje pripremljenog roštilja. Roštiljada će završiti večernjim koncertom Opće opasnosti i Cash banda - kažu organizatori.

S jučerašnjim danom otvorene su i prijave četveročlanih ekipa za natjecateljski dio pripreme najboljeg roštilja. Očekuje se 50 ekipa koje će se boriti za titulu najboljih roštilj-majstora, ali i 30-ak ekipa u zabavno-sportskom dijelu natjecanja.

- Raduje i činjenica što se iz godine u godinu, osim sve većega broja studenata, u roštiljadu uključuju i predstavnici nastavnoga i nenastavnoga kadra Sveučilišta, kao i čelnici sveučilišnih sastavnica, uprava Sveučilišta te predstavnici gradske i županijske uprave - kažu u Studentskom zboru.

Studentska roštiljada održava se u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku pod pokroviteljstvom Sveučilišta i sveučilišnih sastavnica, Grada Osijeka, Grada Belog Manastira, Općine Antunovac te Osječko-baranjske županije. J.P.
Najčitanije iz rubrike