Sport
FUTSAL

Osijek Kelme se porazom oprostio od Prve lige
Objavljeno 14. travnja, 2019.
Porazom se Osijek Kelme oprostio od prvoligaške konkurencije. Iako su s Vrgorcem odigrali još jednu solidnu utakmicu, pozitivan rezultat izostao je zbog previše promašenih prilika. Mogli su Osječani odmah na samom početku doći u rezultatsku prednost. U drugoj minuti nakon lijepe akcije Mijić je petom ostavio loptu za Pandurevića, a on je snažnim udarcem sa 7-8 metara uzdrmao desnu vratnicu. Dvije minute kasnije dobru je priliku imao i Petrušić, no njegov je udarac obranio Odža, koji će se kasnije pokazati kao nepremostiva prepreka za osječku momčad u prvom dijelu susreta. Kazna za ta dva promašaja brzo je stigla. U petoj minuti Vojko Pervan je presjekao pokušaj proigravanja Osječana iz kuta i otišao u kontru koju je realizirao “rolanjem” vratara Živkovića - 0:1. Do odmora domaćin je bio mnogo poduzentiji i odlučniji, ali nikako nije uspijevao naći put do pogotka, pa se na poluvrijeme otišlo s minimalnom prednošću gostiju.

U nastavku je susret bio puno otvoreniji, a zanimljivo kako su oba trenera promijenila vratare. Od tog “run & gun” futsala veću su korist izvukli gosti jer su, u odnosu prema Osječanima, iskoristili više stvorenih prilika. Gosti su iskoristili neiskustvo osječke momčadi za koju su u nastavku zaigrale mlađe snage. D.Keler
OSIJEK KELME       2 (0)

VRGORAC       4 (1)

OSIJEK - Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 50. Suci: Krešimir Grgurević (Sibinj) i Tomislav Katinić (Slavonski Brod) - po 6,5. Strijelci: 0:1 V. Pervan (5). 0:2 Petrušić (25-autogol), 1:2 Petrušić (29), 1:3 Jelavić (30), 1:4 Gašpar (38), 2:4 Švitek (39). Žutih i crvenih kartona nije bilo.

OSIJEK: Živković 6, Mijić 6, Pandurević 6,5, Petrušić 6, Nospak 6,5, Tot, Petrović 7, Zrinski 6, Šalaj 5,5, Govorko, Kajfeš, Pedić, Šimašek 6,5, Švitek 6.

VRGORAC: Odža 7, V. Pervan 7, Kozarić 6, Jelavić 7, Gašpar 6, Rašić 6,5, Mušan 6, Marinović 6, Jurjević, A. Pervan 5,5.

IGRAČ UTAKMICE: VOJKO PERVAN (VRGORAC)
Možda ste propustili...

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

Najčitanije iz rubrike