Regija
JEDNIMA PRILIKA ZA KUPNJU, DRUGIMA ZA ZARADU

Uskrsni sajam ponudio je proizvode domaćih obrtnika
Objavljeno 14. travnja, 2019.
DONJI MIHOLJAC - Prvi put u Donjem Miholjcu organiziran je uskrsni sajam “U susret Uskrsu i proljeću”, koji je otvoren od 13. do 22. travnja, od 10 do 18 sati.Prvi posjetitelji koji su se u subotu zatekli na gradskoj tržnici obišli su dvanaestak štandova donjomiholjačkih obrtnika, OPG-ova i udruga. Pisanice ukrašene svim mogućim likovnim tehnikama, dekorativni nakit, razne uskrsne dekoracije, prehrambeni proizvodi iz domaće radinosti, razni suveniri mahom ručne izrade samo su dio bogate palete ponude koje skriva ovaj sajam.

Dodatne boje uskrsnom sajmu dali su izlagači raznovrsnih sitnica za darivanje dragim ljudima. Donjomiholjčanka Kornelija Peica (60) izrađuje velike i male lutke, krpare u narodnoj nošnji.

- Lutke su proizvod od tkanine, vune i hulahop čarapa. Za ukrašavanje lutki koristim još čipku, dugmad i ukrasnu traku. Sve to rukom šivam. Za izradu jedne lutke treba mi pet - šest sati, a radim uglvanom kasno poslijepodne i navečer jer ne idem rano spavati. Počela sam se baviti tim poslom prije dvije godine, kada sam otišla u mirovinu. Ljudima su moje lutkice zanimljive – kaže Kornelija Peica. Prije godinu dana počela se pojavljivati s lutkama krparama na sajmovima, uglavnom donjomiholjačkim. Kaže da je zanimanje za kupnju slabo te da većinom lutke poklanja prijateljima i rodbini.

Na donjomiholjačkom sajmu izlaže i KUD Slavonac iz Podravska Moslavine.

- Naša se udruga bavi izradom raznih suvenira, ali danas ovdje na sajmu imamo uskršnji asortiman. Znači, pisanice, stolni uskrsni aranžmani, zidne dekoracije, košarice – kaže voditeljica likovne sekcije KUD-a Slavonac, Silvija Pavin.

Uskrsni sajam obišli su predstavnici Grada Donjeg Miholjca i Turističke zajednice, koji su ga organizirali zajedničkim snagama.

- Nakon Miholjačkog i Božićnog, krenuli smo i s Uskrsnim sajmom. Ideja je da i u proljeće zainteresiranim obrtima, OPG-ovima i udrugama omogućimo da predstave svoje unikatne proizvode i rukotvorine. Odaziv izlagača i posjetitelja je zadovoljavajući, a očekujemo da će ih biti više s najavljenim proljepšanjem vremena – rekao je Goran Aladić, gradonačelnik Donjeg Miholjca. Dodao je kako će zanimljivi proizvodi i rukotvorine sigurno naići na zanimanje posjetitelja sajma.

Snježana Fridl
Goran Aladić

gradonačelnik Donjeg Miholjca

Nakon Miholjčkog i Božićnog krenuli smo i s Uskrsnim sajmom. Ideja je da i u proljeće zainteresiranim obrtima, OPG-ovima i udrugama omogućimo da predstave svoje unikatne proizvode i rukotvorine
Možda ste propustili...

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

Najčitanije iz rubrike