Osijek
ZELENA ČISTKA U OPĆINI ERDUT

Djelatnici Općine i djeca očistili svoja naselja
Objavljeno 15. travnja, 2019.
Komunalno poduzeće Čvorkovac d.o.o. provelo je na području općine Erdut globalnu akciju Zelena čistka te time i obilježilo Dan planeta Zemlje. U akciji su sudjelovali učenici Osnovne škole Dalj, Područne škole Aljmaš, Područne škole Erdut i Osnovne škole Bijelo Brdo te djeca iz Dječjeg vrtića Mali princ u Dalju. Anđelka Tomašević, direktorica Čvorkovca, kaže da su u sklopu ove akcije u Bijelom Brdu uređivali park, dvorište škole, sadili cvijeće te skupljali smeće.

- Djeca, kao i učiteljice, dali su svoj maksimum te je akcija odrađena i izvan naših očekivanja. U Dalju smo se u sklopu ove akcije odlučili za malo drugačiji program ove godine. Naime, 15. ožujka otvorili smo Reciklažno dvorište Studenac u Dalju te smo putem ovog projekta predvidjeli da djecu upoznamo s pojmom i načinom recikliranja i samog reciklažnog dvorišta, u čemu smo i uspjeli. Smatramo da je preduvjet za smanjenja otpada i onečišćenja okoliša sprječavanje njegovog nastanka, a ako počnemo s edukacijom najmlađih, imamo budućnost.

Drago nam je da se Osnovna škola Dalj odazvala u velikom broju na ovu akciju, kao i djeca iz vrtića, jer smo na ovaj način i velikom broju kućanstava skrenuli pozornost za važnost kako odvajanja tako i recikliranja. Ako stariji ne znaju, mlađi će ih naučiti! Sudeći prema pozornosti djece te znanju nakon saslušane radionice Reciklažno dvorište Studenac u Dalju ima budućnost - kazala je Tomašević.

Načelnik Općine Erdut Jugoslav Vesić uključio se u akcije uređenja i čišćenja te sudjelovao na edukaciji u Reciklažnom dvorištu Studenac, istaknuvši pritom kako mu je velika čast da se ove godine akcija Zelena čistka te obilježavanje Dana planeta Zemlje održava na dugoočekivanom i uspješno realiziranom vrijednom projektu Reciklažnog dvorišta Studenac.

- Iako je naša općina još 2013. godine počela s odvojenim prikupljanjem otpada, i danas naši mještani imaju još dosta nepoznanica u vezi s razdvajanjem otpada, pa smo stoga s otvaranjem Reciklažnog dvorišta Studenac krenuli s edukacijama, kako stanovništva tako i djece kako bismo ovu priču zaokružili na pravi način. S obzirom na to da općina Erdut obuhvaća četiri naselja - Aljmaš, Erdut, Bijelo Brdo i Dalj, krenuli smo u nabavu mobilnog reciklažnog dvorišta s kojim ćemo omogućiti odvajanje svih sirovina u svakom naselju te maksimalno približiti kompletnu priču svakom stanovniku naše općine. Recikliranje i odvojeno odlaganje otpada je budućnost i mi ćemo uložiti maksimalna sredstva i napore da iz svakog pojedinca izvučemo maksimum te svi skupa ispravimo loše stare navike. Fokus nam je na obučavanju djece, iz tih razloga se i provode ovakve akcije i radionice, kao ova, koja nije prva, a definitivno ni posljednja - poručio je erdutski načelnik Jugoslav Vesić.

D. Pejić
- Djeca, kao i učiteljice, dali su svoj maksimum te je akcija odrađena i izvan naših očekivanja - kaže Tomašević
Možda ste propustili...

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike