Osijek
13. SAJAM CVIJEĆA I SEOSKOG TURIZMA U DALJ PLANINI

Ponuda u znaku kulturne raznolikosti
Objavljeno 15. travnja, 2019.
Unatoč lošim vremenskim uvjetima 13. Sajam cvijeća i seoskog turizma i ove je godine u Dalj planini zašarenio proljetnim bojama. Bogatstvo različitih kultura specifično je za ovo područje te su gosti i ovaj put mogli uživati u nastupima raznih KUD-ova, brojnim delicijama i bogatoj ponudi za koju se pobrinulo 40 izlagača.

Uz uzgajivače cvijeća, svoje proizvode izlagali su i drugi obrtnici, OPG-ovi, vinari i udruge iz cijele županije. Osim cvijeća, kolača, langošica, prodavali su se još i vino, rakija, sir, čvarci, med te razni suveniri i rukotvorine. Posjetitelja je iz godine u godinu sve više, stoga je načelnih Općine Erdut Jugoslav Vesić imao razloga za zadovoljstvo.

- Sajmom cvijeća i seoskog turizma otvaramo sezonu manifestacija na području naše općine. Iako nam vrijeme nije naklonjeno, i ove se godine odazvao veliki broj izlagača, što nas posebno raduje, a tu je tradicionalno i veliki broj KUD-ova i gostiju. Uveli smo i jednu novost, prijevoz autobusima iz Osijeka, i sajam polako sve više dobija na značaju. Želimo svim našim manifestacijama dati sadržaje međunarodnog karaktera, da svatko od domaćina pozove svoje ljude iz Mađarske, Srbije, BiH..., i da pokažemo da je ta naša različitost jedno veliko bogatstvo - rekao je Vesić.

I. Alilović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike