Kultura
GLAZBENI ODJEL PRI OŠ DRAGUTINA TADIJANOVIĆA

Proljetni dani glazbe i plesa
Objavljeno 15. travnja, 2019.
Nakon završnog koncerta Projekta tri škole VIVU i međunarodnog stručnog skupa tamburaša, brojnih natjecanja i nastupa, do 16. travnja u Vukovaru traju Proljetni dani glazbe i plesa, u organizaciji Glazbenog odjela pri OŠ Dragutina Tadijanovića. Jedna je to od najznačajnijih manifestacija ove škole koja mladima daje priliku pokazati talent, trud i što su naučili tijekom godine.

Na prvom su danu održana dva koncerta. Pred publiku su prvi put hrabro stali učenici 1. r. osnovne glazbene škole – njih 38 te dječji jednoglasni zbor s dirigenticom Jasenkom Bognar. Na drugom koncertu Glazba i ja op.1. nastupilo je 35 učenika. Sljedeći je dan bio koncert Glazba i ja op.2., a u ponedjeljak, 15. travnja, u 19 sati, u Hrvatskom domu Vukovar koncert je Prijatelji u radosti glazbe i pokreta, na kojem uz vukovarske, nastupaju učenici triju zagrebačkih škola: OGŠ Rudolfa Matza, GŠ Ivana Zajca te GU Elly Bašić. Sve će začiniti nastupi orkestra s dirigentima Darkom Čuvidićem i Trajkom Iljovskim, učenica Plesnoga odjela pod vodstvom učiteljica Tanje Pavošević i Laure del Carmen Velasco Farrera, Dječjeg višeglasnog zbora s dirigenticom Majom Fras. Posljednjega dana u Gradskom muzeju Vukovar, u Mramornoj dvorani dvorca Eltz, u 19 sati je koncert U susretu s glazbom, na kojem nastupaju nastavnici i nagrađeni učenici.

Tijekom Proljetnih dana nastupit će više od 200 mladih glazbenika, sve uz sjajan odaziv vjerne vukovarske publike koja glazbenike nagradi pljeskom na kraju svakog nastupa. Organizacijski odbor čine Lidija Miletić, prof. Trajko Iljovski, prof., Renata Somrak, prof., Danica Lukić, mag.mus, te Katarina Ćuk, prof.
- Iznimno sam ponosan na uložen rad i trud u realizaciji ove manifestacije i rezultate koje je naša škola ostvarila i ostvaruje. Sve ovo je kruna na kraju još jedne školske godine i rezultat kontinuiranog i kvalitetnog rada učitelja i učenika. Idemo dalje u nove izazove - ističe Trajko Iljovski, voditelj Glazbenog odjela. N.Vek.
Možda ste propustili...

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

Najčitanije iz rubrike