Regija
NA 24. SŠNIDOR DOŠLO VIŠE OD 1000 SUDIONIKA

Nakon 20 godina natjecanje invalida Domovnskog rata opet u Vukovaru
Objavljeno 13. travnja, 2019.
Ministar branitelja Tomo Medved kaže da se iz grada heroja šalje poruka optimizma i važnosti izgradnje zemlje za budućnost

Grad Vukovar, nakon 20 godina, ponovno je domaćin Svehrvatskog športskog natjecanja invalida Domovnskog rata (SŠNIDOR), a koje se ove godine održava po 24. put, i pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike, Vlade RH i Hrvatskog sabora te pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara. Igre su okupile 1100 sudionika iz cijele Hrvatske i trajat će tri dana.


- Čast nam što smo među hrvatskim ratnim vojnim invalidima i što je Vukovar domaćin igrama i ljudima koji su doslovno utkali svoja tijela u stvaranje moderne hrvatske države. Iz Vukovara možemo odaslati lijepu sliku koja govori o tome da vrijednosti Domovinskog rata i ljudi koji su stvarali Hrvatsku nisu zaboravljeni - kazao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.


Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved iz grada heroja zahvalio je "svakom hrvatskom ratnom invalidu što, iako su teško stradali u Domovinskom ratu, imaju snage okupiti se s pozitivnim emocijama te kroz športski susret, ali ponajviše kroz naše zajedništvo u sjećanju na sve izgubljene živote za slobodu domovine odašiljati poruku optimizma kako hrvatski branitelji i hrvatski ratni vojni invalidi i danas mogu pridonosti našem društvu i prenositi mladima kako je važno izgrađivati zemlju za buduće naraštaje".


Prema riječima predsjednika HVIDR-e HR Josipa Đakića, u Vukovar su došli "iz pijeteta prema tom herojskom gradu" iz cijele Hrvatske.
- Vjerujemo da će svi naši športaši, unatoč lošem vremenu, odraditi sva natjecanja u duhu športa - zaključio je Đakić.
Sanja Butigan
Možda ste propustili...

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

Najčitanije iz rubrike