Sport
GIMNASTIKA

Tin Srbić kreće po prvu medalju s EP-a
Objavljeno 12. travnja, 2019.
U nedjelju, u poljskom Szczecinu, završit će Europsko gimnastičko prvenstvo, a Hrvatska ima i svoga aduta za medalje. Nakon što je u četvrtak u kvalifikacijama zauzeo treće mjesto na preči Tin Srbić upravo će posljednjeg dana Europskog prvenstva nastupiti u finalu, u konkurenciji osmorice najbolje ocijenjenih vježbača u kvalifikacijskim nadmetanjima na preči. Srbić je sigurnom izvedbom tada zaradio ocjenu 14.500, bolje ocijenjeni bili su pomalo iznenađujuće Rus Artur Dalaloyan i aktualni svjetski i olimpijski prvak Nizozemac Epke Zonderland. Očekivao se u finalu dvoboj Nizozemca i Hrvata, međutim umiješao se i Rus, pa će sigurno borba za medalje biti zanimljiva. Uostalom, svoju prigodu čekaju i preostala petorica finalista Talijani Carlo Macchini i Ludovico Edalli, još jedan ruski predstavnik Ivan Stretovich te Britanac James Hall i Turčin Ahmet Onder.


Za borbu za medalju Tin planira pojačati vježbu. Ona kvalifikacijska sa startom 5.9 vjerojatno neće biti dovoljna.


- Sigurno ću još više pojačati vježbu. Ovo mi je prvo finale Europskog prvenstva, pa sam zato u kvalifikacijama i imao malo veću tremu nego inače. Važno je samo da krene i onda vjerujem kako će i završiti dobro - rekao je Srbić kojem je poteškoće u kvalifikacijama predstavljao žulj.


- Dosta sam razmišljao o njemu. Ali, kako sam odradio dobro vjerujem da mi više neće predstavljati problem. Dobro se osjećam i vjerujem da će na kraju i u finalu ispasti dobro.
Inače, nedjeljna finala počinu u 13.30 sati. Svečanosti dodjele medalja su u 16 sati. Vjerujemo i sa Srbićem na postolju. K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike