Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Protiv Sinjana potvrditi
mjesto u doigravanju
Objavljeno 13. travnja, 2019.
Dvoboj Vrijednosnice Osijek - Alkar igra se u Maloj dvorani Gradski vrt u nedjelju u 17 sati

Osječke smo košarkaše naviknuli gledati u doigravanju. Otkada se uveo play-off, unatrag dvije prethodne sezone, Vrijednosnice Osijek našle su svoje mjesto među osam najboljih klubova, koji su potom krenuli u razigravanja za državnog prvaka.


"Brokeri" su na dobrom putu da nastave tradiciju, a treće uzastopno doigravanje moglo bi se i teoretski potvrditi već u nedjelju, nakon što se u Maloj dvorani Gradski vrt odradi dvoboj 21., pretposljednjeg, kola HT Premijer lige. U goste stiže sinjski Alkar koji je rado viđen gosti u gradu na Dravi, gdje utakmice u pravilu završavaju pobjedom domaćina. Tako je primjerice prošle sezone klub iz Sinja bio u zaostatku od 23 poena (95:72), a prije nešto više od dvije godine Osječani su bili još uvjerljiviji (87:54). Bilo bi lijepo nastaviti tu ugodnu tradiciju. Naravno, nije nužno da pobjeda bude izražena velikom razlikom, jer i ona minimalna bit će dostatna da igrači Domagoja Kujundžića potvrde ono što se od njih i s punim pravom očekuje.


- Izgledalo je da bi napokon jednu utakmicu mogli odigrati u najjačem sastavu. No kako sada stvari stoje, teško da ćemo protiv Sinjana biti kompletni - kaže trener Kujundžić, koji i dalje na raspolaganju nema potpuno zdrav udarni dvojac. Zna se da Abdul Malik Abu nije participirao na prethodna četiri dvoboja zbog ozljede prsta na šuterskoj ruci. Pouzdani Ante Gospić nije igrao prošlu rundu u Splitu, ovaj je tjedan išao na terapije tetive i stopala, nakon kojih se preporučuje nekoliko dana mirovanja. Posljednja terapija bila je u petak, dva dana prije utakmice, stoga bi prvi klupski strijelac razvoj događanja na parketu mogao pratiti sa strane. Kako god bilo, kompletni ili ne, košarkaši s Drave tražit će svoju 11 pobjedu.


- Alkar je u borbi za izbjegavanje pretposljednjeg mjesta, a iako su poraženi u tri posljednje utakmice, nikako nisu za otpis. Ti porazi stigli su protiv ekipa iz samog vrha. Glavne poluge su im centar Vučić, koji je prvi strijelac, stoga je jasno koliki nam hendikep može predstavljati odsustvo našeg visokog dvojca. Tu je i Amerikanac Brown, koji je njihov najbolji asistent, ali i skakač. Imaju još igrača na koje treba obratiti pozornost, ali na domaćem parketu mi smo ti koji se moramo nametnuti - smatra trener Vrijednosnica Osijek, Domagoj Kujundžić.
Utakmica u Gradskom vrtu bit će jedina u nedjeljnom programu (prijenos od 17 sati ide i na Arenasportu), a u ostalim subotnjimm dvobojima 21. kola sastaju se: Split - Zabok, Cibona - Hermes Analitica, Gorica - Cedevita, Zadar - Adria Oil Škrljevo i Bosco - Šibenik.


Nino Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana