Sport
TREĆA HNL “ISTOK”

Vodeća trojka na teškim gostovanjima
Objavljeno 12. travnja, 2019.
Devet kola prije kraja trećeligaškog nogometnog prvenstva “istok” Cibalia je uvjerljiva na vrhu tablice s deset bodova prednosti u odnosu na prvu pratnju, Vihor i Čepin. Vinkovčani koračaju prema drugoligaškom društvu i teško će ih na tom putu netko zaustaviti, a bilo bi doista i pravo čudo da “cibalijaši” ne završe kao prvi na “istoku”. Na začelju Bjelovar, Vukovar 1991 i Koprivnica polako gube korak za klubovima ispred sebe i po svoj prilici između njih će se tražiti putnik u niži rang natjecanja.

Ovoga vikenda na rasporedu je 22. kolo, tri vodeće momčadi idu na gostovanje i neće imati nimalo lagan posao. Cibalia igra u Oriovcu kod momčadi koja ovo proljeće ne igra na jesenskoj razini, naime, od mogućih 18 bodova osvojili su samo pet. Momčad Roberta Dujića ne blista, ali ne treba sumnjati da će im Cibalia biti poseban izazov i da će domaćin dati i više od sto posto kako bi bodovi ostali u Oriovcu. Vihor također neće imati lak posao, jer ide u Ivankovo kod Bedema koji je do prošlog kola bio uz bok Cibaliji po nizu utakmica bez poraza. I jedni i drugi igraju napadački nogomet, pa bi gledatelji mogli uživati u nedjeljnom susretu. Čepin u posljednje vrijeme igra promjenjivo, kod kuće niže pobjede, a u gostima poraze. Subota im nosi susret kod Sloge koja igra vrlo dobro i u Novoj Gradiški nikome nije lako osvojiti bodove. Od momčadi sa začelja tablice samo Vukovarci igraju kod kuće i pobjedom imaju priliku malo se odmaknuti od ostala dva kandidata za ispadanje. No, u Vukovar stiže Marsonija i domaćinu neće biti nimalo lako kako bi ostvario svoje želje. Bjelovar gostuju u Pleternici protiv Slavije i prema svim pokazateljima domaćin je favorit i zicer za bodove. U sličnoj situaciji je i fenjeraš Koprivnice koja igra u Ždralovima protiv Mladosti koja je na svom travnjaku apsolutni favorit. Četvrti Belišćani dočekuju momčad u naletu, Đakovo Croatiju, dok će u Jurjevcu se sastati susjedi na ljestvici, Zrinski i Slavonija te u izravnom okršaju pokazati tko je trenutačno bolja momčad. A. G.
Raspored susreta 22. kola
Oriolik - Cibalia, Sloga NG - Čepin, Slavija - Bjelovar, Belišće - Đakovo Croatia, Vukovar 1991 - Marsonia, Mladost - Koprivnica, Zrinski - Slavonija (subota); Bedem - Vihor (nedjelja). Sve se utakmica igraju u 16.30 sati.
Možda ste propustili...

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike