Sport
KIŠA I MALO GLEDATELJA NA SKENDEROVOJ PREMIJERI KOD KUĆE

Skender: Možda je i dobro što nismo pobijedili s većom razlikom
Objavljeno 13. travnja, 2019.

Trener Osijeka Dino Skender nakon dva pozitivna rezultata na gostovanjima u istom svjetlu nastavio je i u svojoj prvoj utakmici na domaćem terenu. Njegova je momčad bez većih problema došla do trijumfa nad Rudešom koji je prikovan na dnu prvoligaške ljestvice.


Debi pred osječkom publikom pamtit će Skender po pobjedi, ali ne i prema ambijentu na tribinama na kojima se skupilo manje od tisuću gledatelja.


- Iskreno, iznenadili su me i ovi koji su došli, s obzirom na grozno vrijeme koje je vladalo tijekom susreta. Moram zahvaliti Kohorti i svim navijačima koji su nas došli podržati po ovakvom vremenu i nadam se da su zadovoljni pobjedom, ali i načinom na koji smo igrali - rekao je na početku trener bijelo-plavih.


Osijek je u najvećem dijelu susreta dominirao utakmicom i bez većeg stresa došao do planiranih bodova.


- Znali smo što se od nas očekuje u ovom susretu i igrači su dobro reagirali bez obzira na određeni psihološki pritisak. Nametnuli smo se u igri od prve minute i pokušali kroz kombinatoriku stvarati pritisak. Rudeš se na početku postavio malo ‘višlje‘ negoli smo očekivali, ali taj njihov pokušaj pritiska uspješno smo riješili i dobro iskoristili prostor koji su nam ponudili. Na taj smo način postigli oba pogotka, a pobjeda je mogla biti i uvjerljivija. No, na koncu možda je i dobro što nismo slavili s prevelikom razlikom, jer trebamo ostati čvrsto na zemlji.


Bilo je i stvari s kojima nije bio zadovoljan.


- Posljednjih pet minuta malo smo izgubili kompaktnost u defenzivi i dopustili Rudešu neke prilike za pogodak, s čime ne mogu biti zadovoljan. No, globalno mislim kako smo odigrali jednu kvalitetnu momčadsku utakmicu iz koje je iskočilo nekoliko pojedinaca koji su bili bolji od drugih, ali ipak bi u prvi plan gurnuo momčad - zaključio je Skender.


Trener Rudeša Tomislav Ivković bio je nesretan zbog pogrešaka koje je njegova momčad činila u obrambenom dijelu, a naglasio kako su stvorili dovoljno prilika za pogodak, a kao glavnog "krivca" što je mreža Osijeka ostala netaknuta istaknuo je vratara Marka Malenicu.
- Osijeku čestitam na pobjedi, a razliku u ovoj utakmici učinilo je to što su Osječani iskoristili naše velike pogreške u defenzivi. To nam se ponavlja iz kola u kolo, pa mislim kako bi moji igrači trebali početi ozbiljnije razmišljati o svom poslu. Naprave pogreške i uopće se zbog toga ne uzbuđuju, nego se ponašaju po onoj - sutra je novi dan i idemo dalje. Tako se ne može ostati u prvoligaškom društvu. S druge strane mislim kako smo napravili dovoljno prilika za pogodak. Sve su stvorene kroz igru, ali smo imali nesreću da je vratar Osijeka Marko Malenica imao svoj dan i sve te naše udarce obranio - zaključio je Ivković. D.Keler
Dalibor Keler
Rezultati by SofaScore
Dino Skender

trener NK Osijek

- Rudeš se na početku postavio malo ‘višlji‘ negoli smo to očekivali, ali taj njihov pokušaj pritiska uspješno smo riješili i dobro iskoristili prostor koji su nam ponudili. Na taj smo način postigli oba pogotka, a mogli smo još poneki jer smo promašili kazneni udarac u završnici utakmice. No, u konačnici odigrali smo sasvim dobru utakmicu.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku