Regija
JEDAN OD USPJEŠNIJIH PREKOGRANIČNIH PROJEKATA

Cijena vožnje brodom Mohacs I nije poznata
Objavljeno 13. travnja, 2019.

Vezani članci

USPJEŠNA SURADNJA S MAĐARIMA

U Mohaču porinut brod koji će turiste prevoziti do Hrvatske

BELI MANASTIR - Nema sumnje da je projekt ‘‘Cross-border cooperation in multimodal tourism‘‘, akronima ‘‘Bike & Boat‘‘, sufinanciran sredstvima EU-a iz programa INTERREG VA prekogranična suradnja Mađarska - Hrvatska, čiji je nositelj mađarski grad Mohač, a partner Beli Manastir, bez obzira na njegovu vrijednost, jedan od značajnijih koji je u posljednje vrijeme realiziran na ovom području. Prekjučerašnje porinuće broda Mohacs I, koji je Dunavom i Dravom za približno dva i pol sata doplovio od Mohača do Osijeka, označilo je djelomični završetak projekta koji bi u budućnosti trebao mnogo značiti za turistički razvoj ovog područja. Jedan od predstavnika Belog Manastira na probnoj vožnji bio je Predrag Stojanović, zamjenik gradonačelnika, koji je oduševljen cijelom pričom.

- Pojedinosti oko budućih vožnji brodom još uvijek nisu poznate. Dio projekta su još uvijek aktualne probne vožnje, koje će gradu Mohaču, kao vlasniku broda, poslužiti za određivanje parametara, među kojima je cijena vožnje, ono što sigurno najviše zanima potencijalne dionike, kao i vozni red ovog svojevrsnog riječkog katamarana - kaže Stojanović, podsjećajući kako je cijela ideja oko projekta ‘‘rođena‘‘ u mađarskom gradu Baji.

Misao vodilja, nastavlja, bila je povezati ‘‘mikroregiju‘‘, odnosno gradove u dunavsko-dravskom trokutu, Baju, Mohač, Beli Manastir, Osijek, Sombor, Apatin… I.G.
Možda ste propustili...

RADIONICA NA ODJELU PEDIJATRIJE

Našička bolnica i DND udružili snage za djecu

OD ODRŽAVANJA ZELENIH POVRŠINA DO POSTAVLJANJA POZORNICA

Poziv za javne radove - za 30 mjesta došlo 37 molbi

U PIŠKOREVCIMA KREĆU PROJEKTI ZA VRTIĆARCE I OSNOVCE

Gradi se prvi dječji vrtić u prigradskim naseljima Đakova

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI KARAŠICKE REPUBLIKE

Prvi put Dan Karašice,
i to u trajanju od 10 dana

2

MOTOSUSRETI

Bajkerski adrenalin i dobra glazba u Našicama

3

NADBISKUPIJSKI SUSRET MLADIH U VINKOVCIMA

Mladi slušali “poruke koje obvezuju”