Regija
JEDAN OD USPJEŠNIJIH PREKOGRANIČNIH PROJEKATA

Cijena vožnje brodom Mohacs I nije poznata
Objavljeno 13. travnja, 2019.

Vezani članci

USPJEŠNA SURADNJA S MAĐARIMA

U Mohaču porinut brod koji će turiste prevoziti do Hrvatske

BELI MANASTIR - Nema sumnje da je projekt ‘‘Cross-border cooperation in multimodal tourism‘‘, akronima ‘‘Bike & Boat‘‘, sufinanciran sredstvima EU-a iz programa INTERREG VA prekogranična suradnja Mađarska - Hrvatska, čiji je nositelj mađarski grad Mohač, a partner Beli Manastir, bez obzira na njegovu vrijednost, jedan od značajnijih koji je u posljednje vrijeme realiziran na ovom području. Prekjučerašnje porinuće broda Mohacs I, koji je Dunavom i Dravom za približno dva i pol sata doplovio od Mohača do Osijeka, označilo je djelomični završetak projekta koji bi u budućnosti trebao mnogo značiti za turistički razvoj ovog područja. Jedan od predstavnika Belog Manastira na probnoj vožnji bio je Predrag Stojanović, zamjenik gradonačelnika, koji je oduševljen cijelom pričom.

- Pojedinosti oko budućih vožnji brodom još uvijek nisu poznate. Dio projekta su još uvijek aktualne probne vožnje, koje će gradu Mohaču, kao vlasniku broda, poslužiti za određivanje parametara, među kojima je cijena vožnje, ono što sigurno najviše zanima potencijalne dionike, kao i vozni red ovog svojevrsnog riječkog katamarana - kaže Stojanović, podsjećajući kako je cijela ideja oko projekta ‘‘rođena‘‘ u mađarskom gradu Baji.

Misao vodilja, nastavlja, bila je povezati ‘‘mikroregiju‘‘, odnosno gradove u dunavsko-dravskom trokutu, Baju, Mohač, Beli Manastir, Osijek, Sombor, Apatin… I.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAMJENA CRVENOG MAGACINA NIJE DEFINIRANA

Razorena građevina sada čeka privatne investitore

2

OPĆINSKOM SUDU U ĐAKOVU ODASLANO:

U 20 dana još 35 prijedloga
za ‘jednostavni stečaj‘!

3

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE

Odana počast stradalima
na Kumanovoj ciglani