Regija
EUKATIVNO-ZABAVNI IZLET

Učenici saznali što rade sumještani
Objavljeno 13. travnja, 2019.
NOVA JOŠAVA - Učenici Područne škole Nova Jošava ne znaju čime se poneki njihovi sumještani bave i upravo zbog toga, a nastavljajući ovogodišnji školski projekt ‘‘Mali poduzetnik‘‘, učiteljice Područne škole Kristina Nerovčić i Nives Brusač povele su svoje đake na dva novojošavačka imanja - Ambroš i Hašpraj. Tema njihova posjeta bila je ‘‘Što rade naši sumještani?". Obitelj Ambroš bavi se proizvodnjom domaćeg meda pri čemu koristi posebnu vrcalicu, staru 70-ak godina, na ručni pogon. Mališani su sami probali njome vrcati med, upoznali se s načinom punjenja staklenki, a cijelu mednu proizvodnju predstavili su im vlasnik PG-a Mario Ambroš te njegova 16-godišnja kćerka Mirna. Na kraju je svaki učenik na poklon dobio malo pakovanje domaćeg meda.

Emil Hašpraj u Novoj Jošavi i široj okolici svima je poznat kao strastveni skupljač starina, a sve skupljeno izložio je u kućnom podrumu, koji je danas pravi mali muzej. Djeca su uživala, a Emil im je rado pojašnjavao koja je sprava za što služila.

- Ovaj im je izlet bio edukativno-zabavan, a sudeći prema njihovim reakcijama nakon odlaska, priča je bila pun pogodak. I dalje ćemo nastaviti s praksom ovakvih izleta, ne samo u Novoj Jošavi nego i u Staroj te Crkvarima, odakle nam učenici i dolaze – rekla je učiteljica Kristina Nerovčić, a njena kolegica Nives Brusač dodala:

- Terenska je nastava dio nastave na kojoj djeca najviše upijaju i nauče i zato ovakvi izleti puno znače. V.G.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ISTOČNA OBILAZNICA VINKOVACA

Završen je kružni tok kod Male Bosne

2

TRI GODINE PODUZETNIČKOG INKUBATORA

Najviše prerađuju jabuku, pa
višnju i šljivu u sok i pekmeze

3

VELEUČILIŠTU ODOBRENA DODATNA KVOTA ZA UPIS

U Vukovaru će studirati i 40 Hrvata iz Vojvodine