Regija
UDRUGA RATNIH VETERANA

Članovi udruge "Hrvatski domobran" imaju od 22 do 92 godine
Objavljeno 13. travnja, 2019.
SLATINA - Iako postoji dugi niz godina, Udruga ratnih veterana Hrvatski domobran registrirana je i od 31. siječnja ove godine djeluje kao samostalna udruga s pravnom osobnošću. To je omogućilo nominiranje projekata prema gradskom i županijskom proračunu te okolnim općinama kako bi udruga ostvarila sredstva za ostvarenje svojih programa.

– Trenutačno udruga ima 111 članova, što je daleko manje od nekadašnjih 760, ali zamjećuju se rezultati pojačanih aktivnosti na pomlađivanju jer su samo prošle godine udruzi pristupile 22 osobe. Najmlađi član naše udruge danas ima 22, a najstariji 92 - kaže predsjednik udruge Ivan Levar.

U raznovrsnom programu djelovanja tijekom ove godine, uz održanu komemoraciju žrtvama krvavog slatinskog Uskrsa 1944. godine, predsjednik Levar najavio je odlazak na komemoraciju žrtvama Bleiburga i Križnog puta 18. svibnja u Bleiburg, krajem rujna hodočašće u Sisak i Karlovac putovima gradova heroja s posjetom Jazovki i Krašiću, a 10. prosinca odlazak na hodočašće u Zagreb u povodu 20. obljetnice smrti prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

U planu udruge također je odlazak na hodočašća u Vukovar i Voćin te redovita posjećivanja komemoracija u Slatinski Drenovac, Našice i Bukovu nedaleko od Suhopolja, kao i sudjelovanje u obilježavanju svih obljetnica iz Domovinskog rata na slatinskom području. Predsjednik Levar ističe iznimnuu suradnju s braniteljskim i stradalničkim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, te im se zahvaljuje na potpori. P.Ž.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAMJENA CRVENOG MAGACINA NIJE DEFINIRANA

Razorena građevina sada čeka privatne investitore

2

NAKON NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE: STOP ORUŽJU

Đakovo: Centar za socijalnu
skrb dobit će detektor metala

3

OPĆINSKOM SUDU U ĐAKOVU ODASLANO:

U 20 dana još 35 prijedloga
za ‘jednostavni stečaj‘!