Regija
KORIZMENI OBIČAJI

Uskrsna jela i korizmene pjesme u Podravskoj Moslavini
Objavljeno 13. travnja, 2019.
PODRAVSKA MOSLAVINA - Krpice s kupusom, žganci, čorba s trgancima, krumpir pita, pohani luk, rezanci s orasima, plačinke s pekmezom…. sve su to posjetitelji mogli vidjeti i kušati na manifestaciji Korizmeni običaji u Podravskoj Moslavini, koju su organizirali KUD Slavonac i Župa Rođenja Blažene Djevice Marije Podravska Moslavina. Manifestacija je započela razgledanjem i blagoslovom izloženih jela u prostorijama KUD-a.


Bogatstvo uskrsnog stola prikazali su i članovi HKD-a Izvor iz Donje Motičine, KUD-a Podravina iz Čađavice, Udruge žena Cer iz Crnca i KUD-a Slavonac iz Podravske Moslavine. Izlagači su prezentirali svoja nastojanja u očuvanju, razvijanju i promicanju korizmeno-uskrsnih običaja kroz kreativni rad. Sve izloženo na stolovima bilo je prikaz tradicije i baštine, korizmenog i uskrsnog blaga.
Nakon blagoslova jela, u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije održan je križni put. S.F.
Koncert "Oj, Isuse, daj da pjevam"
U sklopu manifestacije održan je i koncert korizmenih pjesama ‘’Oj, Isuse, daj da pjevam’’. Duhovno bogatstvo korizmenog vremena te boli, patnje i žalosti svojim pjevanjem prikazali su KUD Slavonac Podravska Moslavina, KUD Podravina Čađavica, HKD Izvor Donja Motičina te Crkveni zbor Svete Marije Magdalene iz Sopja i Mješoviti crkveni zbor Rođenja Blažene Djevice Marije iz Podravske Moslavine.
Možda ste propustili...

ODRŽANA I ČOBANIJADA, A ZA NAJMLAĐE BESPLATNI TOBOGAN

Tradicionalni turnir u Gabrilovcu

INVESTICIJA VRIJEDNA 1,4 MILIJUNA KUNA

Obnovljen i uređen Trg Slavija u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ISTOČNA OBILAZNICA VINKOVACA

Završen je kružni tok kod Male Bosne

2

TRI GODINE PODUZETNIČKOG INKUBATORA

Najviše prerađuju jabuku, pa
višnju i šljivu u sok i pekmeze

3

VELEUČILIŠTU ODOBRENA DODATNA KVOTA ZA UPIS

U Vukovaru će studirati i 40 Hrvata iz Vojvodine