Regija
KORIZMENI OBIČAJI

Uskrsna jela i korizmene pjesme u Podravskoj Moslavini
Objavljeno 13. travnja, 2019.
PODRAVSKA MOSLAVINA - Krpice s kupusom, žganci, čorba s trgancima, krumpir pita, pohani luk, rezanci s orasima, plačinke s pekmezom…. sve su to posjetitelji mogli vidjeti i kušati na manifestaciji Korizmeni običaji u Podravskoj Moslavini, koju su organizirali KUD Slavonac i Župa Rođenja Blažene Djevice Marije Podravska Moslavina. Manifestacija je započela razgledanjem i blagoslovom izloženih jela u prostorijama KUD-a.


Bogatstvo uskrsnog stola prikazali su i članovi HKD-a Izvor iz Donje Motičine, KUD-a Podravina iz Čađavice, Udruge žena Cer iz Crnca i KUD-a Slavonac iz Podravske Moslavine. Izlagači su prezentirali svoja nastojanja u očuvanju, razvijanju i promicanju korizmeno-uskrsnih običaja kroz kreativni rad. Sve izloženo na stolovima bilo je prikaz tradicije i baštine, korizmenog i uskrsnog blaga.
Nakon blagoslova jela, u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije održan je križni put. S.F.
Koncert "Oj, Isuse, daj da pjevam"
U sklopu manifestacije održan je i koncert korizmenih pjesama ‘’Oj, Isuse, daj da pjevam’’. Duhovno bogatstvo korizmenog vremena te boli, patnje i žalosti svojim pjevanjem prikazali su KUD Slavonac Podravska Moslavina, KUD Podravina Čađavica, HKD Izvor Donja Motičina te Crkveni zbor Svete Marije Magdalene iz Sopja i Mješoviti crkveni zbor Rođenja Blažene Djevice Marije iz Podravske Moslavine.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HRABRI KONTAKT-POLICAJAC

Milan Rončević spasio
čovjeka iz goruće kuće

2

NA PRODAJU 33 STANA

Stanove HZMO-a Grad neće dobiti u vlasništvo

3

UDRUGA KOJA ŠIRI ENTUZIJAZAM I POMAŽE ZAJEDNICI

“Avantura” - dokaz da mladi mogu dobro živjeti u selu