Regija
MINISTRICA MURGANIĆ U ŽUPANJI

Centar za socijalnu skrb je među najsuvremenijima u Hrvatskoj
Objavljeno 12. travnja, 2019.
ŽUPANJA - Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić jučer se u Županji sastala s gradonačelnikom Davorom Miličevićem i suradnicima.
U pratnji domaćina obišla je novouređenu i opremljenu zgradu Centra za socijalnu skrb, razgovarala sa socijalnim radnicima i uvjerila se u to da Županja ima jedan od najsuvremenijih centara u Hrvatskoj. Završetak projekta rekonstrucije zgrade ravnatelj Saša Užarević nazvao je povijesnim trenutkom.


- Centar za socijalnu skrb u Županji centar je koji se u prošlosti uspio nositi s nizom izazova - prognanicima, izbjeglicama, katastrofalnim poplavama 2014., kao i migrantskom krizom, a sada smo pokazali da znamo, možemo i hoćemo i s europskim projektima. Projekt je vrijedan 1.167.850,35 kuna, a sredstva su uložena u infrastrukturu Centra kao podrška procesu deinstitucionalizacije. Ovime smo unaprijedili prije svega kvalitetu uvjeta rada naših radnika, ali i kvalitetu usluga koje ćemo pružati našim korisnicima - kazao je Užarević. Pristup za osobe s invaliditetom sada u cijelosti ispunjava pozitivne zakonske propise, riješena je i podizna platforma, koja im je dostupnim učinila i kat zgrade.


Ministrica Nada Murganić kazala je da je izuzetno sretna i zadovoljna što grad Županja, ali i Hrvatska ima takav centar za socijalnu skrb, gdje su odlični uvjeti rada zaposlenika, ali i odlični uvjeti za građane korisnike, kojima je već na samom ulazu u Centar omogućen dostojanstven pristup. A ondje se, što je bitno, osjećaju ugodno, sigurno i na neki način uvaženo.


- Mislim da osobe s invaliditetom zaista isto mogu biti zadovoljne. Jako me iznenadilo da su i stubišta, prilazi samoj instituciji, ali i uredima prilagođeni i slijepim i slabovidnim osobama. Imena i prezimena stručnih radnika napisana su i na brajici. Mislim da su to zaista standardi kojima moramo svi zajedno težiti - ustvrdila je. Iznijela je podatak da se iz državnog proračuna trenutačno grade četiri centra za socijalnu skrb u RH. Sljedećeg tjedna će, najavila je, Ministarstvo za regionalni razvoj raspisati natječaj za koji Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku priprema još desetak centara za socijalnu skrb, da u procesu deinstitucionalizacije obnove prošire kapacitete i osiguraju bolje uvjete rada za zaposlenike i korisnike, kao što je to učinjeno i u Županji.
Ugodno me iznenadila i dob zaposlenih stručnih radnika u Centru za socijalnu skrb Županja i tko onda kaže da nema mladih u Slavoniji?, zaključila je. M.Lešić Omerović


Marija Lešić Omerović
Županja koristi EU fondove
Ministrica Murganić nazočila je i završnoj konferenciji projekta Rekonstrukcija zgrade Centra za socijalnu skrb Županja. “Ministrica se i osobno uvjerila da se u Županji radi i da nije sve tako crno. Ovo je pokazatelj da smo voljni, da imamo sposobnosti i ljude koji znaju kako povući novac iz EU fondova”, kazao je gradonačelnik Davor Miličević. Zahvalio je ministrici i na pomoći u osiguravanju dijela sredstava za uređenje objekta Dječjeg vrtića Maslačak u naselju Šećerana. Nazočne je pozdravio i zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Josip Dabro.

O pripremi i provedbi projekta, čiji su prihvatljivi troškovi u iznosu od 1.106.250,35 kuna u cijelosti sufinancirani europskim sredstvima, govorili su Ana Cvitković-Komesarović, direktorica Lokalne agencije za razvoj Vjeverica, i ravnatelj Centra Saša Užarević. Svaki socijalni radnik sada ima svoju sobu, u kojoj može nesmetano raditi s korisnicima, poštujući njihovu privatnost. Nabavljen je i osobni automobil za tim za udomiteljstvo, koji će osigurati prisutnost stručnjaka na terenu.
Možda ste propustili...

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

Najčitanije iz rubrike