Osijek
STRUČNI SKUP U GRADITELJSKOJ ŠKOLI

Graditeljska obnova i revitalizacija Slavonije
Objavljeno 12. travnja, 2019.
Graditeljsko-geodetska škola Osijek od 5. do 7. travnja 2019. bila je domaćin sudionicima Stručnoga skupa RH u obrazovnom sektoru Graditeljstva i geodezije uz temu “Očuvanje, graditeljska obnova i revitalizacija prostora Slavonije”.

U sklopu skupa, predstavnice Ministarstva obrazovanja održale su predavanje te okrugli stol o temi “Promocija strukovnih kurikuluma za stjecanje kvalifikacija prema modelu dualnog obrazovanja” te su predstavljeni rezultati projekta modernizacije programa strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, za što je izrađeno sedam strukovnih kurikuluma. Istaknuto je kako se poseban naglasak stavlja na uspješnu suradnju s poslodavcima jer su upravo oni bili uključeni u izradi standarda zanimanja, standarda kvalifikacije i strukovnih kurikuluma i time definirali kompetencijski okvir koji bi trebao osigurati da učenici steknu sve potrebne kompetencije za tržište rada. Napomenuto je da će se isti uključiti u provedbu učenja na temelju rada tijekom provedbe eksperimentalnih programa. U nastavku je nastavnica stručnih predmeta GGŠO Martina Španić, dipl. ing. građ., upoznala sudionike s osnovnim pojmovima i načelima energetske učinkovitosti te energetskom obnovom GGŠO. Valentina Slabinac, dipl. ing. arh., održala je predavanje o povijesnom razvoju osječke barokne Tvrđe te je upoznala sudionike s planiranim projektima obnove bastionske trase Tvrđe.

Nakon predavanja sudionici skupa obišli su Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek. Skup je zaokružen stručnim obilaskom Đakova, katedrale Sv. Petra i Ergele lipicanaca te prirodnom i kulturnom baštinom gradova Vukovara i Iloka. J. Pejaković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike