Crna kronika
TRAGEDIJA KOD OKUČANA

U slijetanju auta na A3 poginula suvozačica (71)
Objavljeno 13. travnja, 2019.
Vozač je, vjerojatno zaspavši, autom sletio s ceste u kanal, što je bilo kobno za suvozačicu
OKUČANI - Još jedna tragična prometna nesreća dogodila se na autocesti A3. Kako stoji u priopćenju Policijske uprave brodsko-posavske, u slijetanju automobila njemačkih registracijskih oznaka u blizini Gornjih Bogićevaca kod Okučana od posljedica teških ozljeda poginula je 71-godišnja državljanka Sjeverne Makedonije.Prometna se nesreća, doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice PU brodsko-posavske, dogodila u petak oko 5 sati na autocesti A3 u smjeru Bajakova. Zbog još neutvrđenih razloga 71-godišnji vozač, državljanin Sjeverne Makedonije, u jednom je trenutku izgubio nadzor nad upravljačem automobila, nakon čega je vozilo skrenulo na zaustavni trak i udarilo u zaštitnu ogradu. Automobil je potom sletio na travnatu površinu uz cestu te u odvodni kanal. Automobil se nakon udara u kosinu kanala nekoliko puta okrenuo i na kraju završio na krovu. Od posljedica zadobivenih ozljeda 71-godišnja suvozačica preminula je na mjestu nesreće.

O nesreći su vozači koji su prolazili autocestom obavijestili policiju i hitnu pomoć, a na intervenciju su izišli i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška. Oni su s pomoću sajli uspjeli okrenuti automobil na kotače. Pristigla liječnička ekipa hitne pomoći mogla je samo konstatirati smrt suvozačice. Policija je izvijestila da je vozač odbio liječničku pomoć. Očevid na mjestu nesreće, uz asistenciju djelatnika prometnih policajaca, obavila je županijska državna odvjetnica. Zbog izazivanja prometne nesreća sa smrtnom posljedicom kazneno je prijavljen 71-godišnji vozač.

Iako će se točni uzroci ove cestovne tragedije doznati naknadno, vrlo je vjerojatno da je vozač prije nesreće zaspao. Ovo nije ni prva, a nažalost neće biti ni posljednja prometna nesreća koja se dogodila zbog umora vozača. Poznato je kako je autocesta A3 jednolična dionica u kojoj se u konstantnoj vožnji (od Zagreba do Lipovca) može prijeći 280 kilometara. Riječ je o prometnom pravcu kojim se prije blagdana koriste tisuće gastarbajtera koji sa svojih odredišta u zapadnoj Europi kreću prema željenim destinacijama u Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Bugarskoj ili Turskoj. Većina ih želi što prije stići do cilja, pa zanemaruju savjete da bi svako malo trebali stati na odmorištima kako bi odmorni nastavili vožnju. Zbog zanemarivanja umora ovakve se nesreće, nažalost, događaju. Umor je bio i uzrokom pogibije poznatog pjevača Toše Proeskog prije 12 godina. I on je poginuo kao suvozač, kada se automobil u kojem se nalazio, kod Nove Gradiške zabio pod stranicu kamiona. Policija je tada utvrdila kako je vozač VW Touarega zaspao. U sličnim okolnostima poginula je kod Sredanaca i glumica Dolores Lambaša. Auto je sletio s ceste jer je njezin kolega Stojan Matavulj zadrijemao za upravljačem.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

Najčitanije iz rubrike