Crna kronika
OPET PRAVI PROBLEME NA CESTI

Recidivist vozio s gotovo 2 promila
Objavljeno 12. travnja, 2019.
Nepunih mjesec i pol dana nakon što je u Dvoru zbog prebrze vožnje sletio vozilom u dvorište te naletio na ženu i nanio joj teške, za život opasne ozljede, 42-godišnji bosanskohercegovački državljanin, poznat tamošnjoj policiji po prometnim prekršajima, u noći na petak opet je u Dvoru zaustavljen za upravljačem s gotovo dva promila alkohola u krvi. Policijska uprava sisačko-moslovačka priopćila je kako je u petak oko 3.30 u Dvoru zaustavila automobil zagrebačkih registracija koji je vozio 42-godišnji recidivist, inače državljanin Bosne i Hercegovine sa statusom stranca na privremenom boravku u Hrvatskoj, a koji je "napuhao" 1,95 promila alkohola. Uhićen je i do otrježnjenja smješten u posebnu prostoriju policijske postaje, a zbog počinjenih prekršaja tijekom dana doveden je na sud. Zbog recidivizma mogla bi mu, uz novčanu, biti izrečena i zatvorska kazna.

U policiji napominju kako je isti vozač 1. ožujka u Dvoru skrivio prometnu nesreću u kojoj je 69-godišnjakinja zadobila teške ozljede, opasne za život. On je zbog neprilagođene brzine tada izgubio nadzor nad vozilom i sletio u njezino dvorište, gdje je naletio na nju, a potom izišao iz automobila i pješice otišao a da ozlijeđenoj nije pružio pomoć. Zbog te prometne nesreće kazneno je prijavljen zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći.

Inače, u Dvoru je jedan recidivist i prije tri tjedna ponovno vozio pijan, a zanimljivo je što ga je prometna policija u samo pola sata dva puta zaustavila zbog istog prekršaja. Prvo je pod vidljim utjecajem alkohola zaustavljen posljednjeg dana veljače u predvečerje, kada je odbio alkotestiranje. Odveden je u policijsku postaju na otrježnjenje, a izišao idućeg dana oko 6 sati. Samo 35 minuta poslije, unatoč izrečenoj mu mjeri opreza zbog vožnje u alkoholiziranom stanju (zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije), ponovo je zatečen za volanom istoga automobila u mjestu Javoranj, na području Dvora. Ovaj put policija ga je uhitila i uz optužni prijedlog dovela na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku. Odbio je alkotestiranje, ali u vožnji nije izazvao nesreću ni napravio materijalnu štetu pa mu policija nije bila obvezna razinu alkoholiziranosti utvrđivati slanjem na vađenje krvi, tako da nije poznato koliko bi "napuhao". H
Nakon triježnjenja u zgradi policije 42-godišnjak je doveden pred prekršajnog suca
1,95

promila alkohola u krvi imao je 42-godišnji državljanin BiH
Možda ste propustili...

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

Najčitanije iz rubrike