Kultura
DŽAMONJA BLIŽE MLADIMA

Pozvane cijele obitelji na izložbu eminentnog kipara
Objavljeno 12. travnja, 2019.
Uz izložbu tiskana je monografija sa 112 stranica, 18 crno-bijelih i 46 fotografija u boji
ZAGREB - Na izložbi Zbirka Kurjak započeli smo novi pedagoški program Umjetničkog paviljona za djecu od prvog do petog razreda osnovne škole. Riječ je o edukativno-zabavnom razgledavju izložbe roditelja s djecom, odnosno djedova i baka s unucima. Budući da je taj program naišao na lijep odaziv, nastavljamo ga i na izložbi Dušana Džamonje, poručuju iz službe odnosa s javnošću Umjetničkog paviljona Zagreb. Program se i nadalje provodi svake subote, a već ove svi koji se odazovu moći će uživati u skulpturama i crtežima jednog od naših najpoznatijih kipara, Dušana Džamonje, uz interaktivno i zanimljivo stručno vodstvo muzejske pedagoginje Umjetničkog paviljona.
Program počinje u subotu, 13. travnja, i održavat će se svake subote (osim 20. travnja) do 5. svibnja, odnosno do kraja izložbe, u dva termina - s početkom u 11 i 16 sati. Uz deset kuna popusta na cijenu pojedinačne ulaznice za djecu i odrasle u pratnji, bit će tu i drugih iznenađenja, poručuju iz UP-a Zagreb.


S ciljem boljeg doživljaja izložbe, od utorka do subote u 12 i u 17 sati organizirano je besplatno stručno vodstvo za građanstvo, uz kupljenu ulaznicu. Također, izložba se od utorka do petka između 13 i 15 sati, u vrijeme happy houra, može pogledati uz povoljniju cijenu ulaznice - sve kategorije pojedinačnih ulaznica u tom su vremenu snižene za deset kuna, poručuju iz službe odnosa s javnošću Umjetničkog paviljona Zagreb te napominju da se izložba može pogledati do 5. svibnja ove godine.


Izložba skulptura i crteža Dušana Džamonje "Pedesete/šezdesete" svečano je otvorena 4. travnja, a od 5. travnja otvorena je za zainteresirane posjetitelje. Na otvorenju uzvanicima su se obratili Jasminka Poklečki Stošić, ravnateljica Umjetničkog paviljona, Branko Franceschi, kustos izložbe i autor predgovora u katalogu, Fedor Džamonja, autor koncepcije izložbe i izbora izložaka, a izložbu je otvorio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.
Osebujan i prepoznatljiv prostor Umjetničkog paviljona ponovno je, kao i na spekatakularnim izložbama Joana Miroa, François-Auguste-René Rodina, Alberta Giacomettija, Vlahe Bukovca, pokazao da je dostojan najvećih umjetnika svijeta i Hrvatske. Tomu valja pridodati ciklus kolekcionara vrhunskih umjetničkih djela (Hanžeković, Vugrinec, Kurjak). Tako Umjetnički paviljon uvijek donosi najveća umjetnička ostvarenja.


Darko Kovačević
Možda ste propustili...

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

“POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA”

Planet Art uKinu Urania

Najčitanije iz rubrike