Učionica
NASTAVLJENA ŠPORTSKA STUDENTSKA NATJECANJA NA SVEUČILIŠNOJ I DRŽAVNOJ RAZINI

Sveučilišni prvaci u rukometu postali studenti EFOS-a i studentice PTFOS-a
Objavljeno 13. travnja, 2019.

Sveučilišno športsko prvenstvo na Sveučilištu u Osijeku nastavljeno je predviđenim tijekom u nizu športova. Završena su natjecanja u rukometu, šahu i stolnom tenisu, a započela nadmetanja u košarci, zatim tenisu (krenula su 8. travnja 2019.) te u odbojci (počelo 11. travnja 2019.). Do kraja ove sezone slijede još natjecanja u kuglanju, biljaru, pikadu, odbojci na pijesku te basketu „3 protiv 3“.

Prvaci Sveučilišta u rukometu, nakon neriješenoga rezultata u regularnom dijelu te izvođenja sedmeraca, postali su studenti ekipe EFOS, odnosno Ekonomskoga fakulteta u Osijeku. Iz njihovih redova dolazi i najbolji igrač prvenstva Vedran Šaravanja. Drugo su mjesto osvojili studenti FERITOS-a, a broncu su zaslužili studenti POLJOS-a (Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek). Najbolji je strijelac prvenstva Matej Zrno (FOOZOS). Nove su prvakinje Sveučilišta u rukometu igračice PTFOS-a koje su nakon sedmeraca pobijedile FERITOS. Najbolja je igračica prvenstva, i to iz sastava prvakinja, Ivana Anić, a najbolja je strijelkinja Julijana Krajnović iz redova viceprvaka FERITOS-a. Treće je mjesto osvojila ekipa FOOZOS-a.

U konkurenciji 26 šahista novi je sveučilišni prvak u šahu postao Sten Boban (FERITOS), a slijede ga Patrick Nikić (PRIMOS) i Marko Žakić (GRAĐEVINSKI). Osam se studentica borilo za naslov prvakinje Sveučilišta, a to je za rukom pošlo Heike Roklicer (SPORTMEFOS). Drugo i treće mjesto zauzele su Anamaria Kečkeš (FFOS) i Mariana Jarić (AUKOS).

Osječke stolnotenisačice, stolnotenisači te tenisačice i tenisači na nadmetanju UniSport PLAY, koje se održava od 12. do 14. travnja u Varaždinu, pokušat će izboriti vizu za završnicu, odnosno UniSport Finals. Krajem ovoga mjeseca (travnja) odbojkašice će se u Osijeku, u konkurenciji Sveučilišta u Zagrebu te još jedne ekipe koja će to mjesto zaslužiti na UniSport PLAY-u, boriti za plasman na Finalsu. Inače, košarkaška reprezentacija studenata nije uspjela na poluzavršnom turniru u Zagrebu ostvariti plasman na UniSport Finals. U dvama utakmicama od osječkih su studenata bolje bile ekipe Sveučilišta u Zadru te Sveučilišta u Zagrebu.
Igor SALAJIĆ
Osječki futsaleri u posljednji tren uspjeli ući na Finals

Aktualni državni prvaci, futsaleri Sveučilišta u Osijeku, ove su godine zbog tijesno izgubljenih utakmica ili neodlučenih ishoda do posljednjega trenutka strepjeli hoće li se uspjeti plasirati na UniSport Finals, odnosno završno natjecanje četiriju najboljih ekipa. U tome su im pomogli futsaleri Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru koji su u posljednjem kolu, u utakmici koja im nije ništa donosila, uspjeli preokretom i rezultatom 3:2 pobijediti futsalere Sveučilišta u Zadru, izravnoga osječkoga konkurenta, te Osječanima osigurati put u završnicu. Ovom prigodom kolegama iz Vukovara valja uputiti zahvalu na fair-play igri i iskazanom športskom duhu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike