Učionica
ŠKOLA KEMIJE PONOVNO ORGANIZIRANA NA PREHRAMBENO-TEHNOLOŠKOM FAKULTETU OSIJEK

Učenici trećih razreda srednjih škola izvodili kemijske eksperimente
Objavljeno 13. travnja, 2019.
Na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek od 25. do 28. veljače 2019. po treći su put održane radionice pod nazivom „Škola kemije na PTF-u“.

Radionice su i ove godine bile namijenjene učenicima trećih razreda osječkih gimnazija, a odvijale su se na Zavodu za primijenjenu kemiju i ekologiju. Radionice su osmislile izv. prof. dr. sc. Dajana Gašo-Sokač, izv. prof. dr. sc. Maja Molnar i doc. dr. sc. Valentina Bušić, a obuhvaćale su zanimljive pokuse tijekom kojih su učenici, koji u okviru svojih obrazovnih ustanova nemaju mogućnost raditi u laboratoriju, mogli samostalno, ali pod nadzorom nastavnica, asistenata i tehničara, izvoditi zanimljive eksperimente. I ove je godine zanimanje bilo veliko, a kao i prethodnih godina nisu izostali pozitivni komentari učenika kao i nastavnika pojedinih škola. Učenici su imali priliku upoznati se i s istraživanjima koja se provode na PTFOS-u u okviru brojnih znanstvenih projekata, diplomskih i doktorskih radova kao i sa suvremenom znanstveno-istraživačkom opremom koja se koristi na Fakultetu. Škole koje su sudjelovale u radionicama jesu: I. gimnazija Osijek, II. gimnazija Osijek, III. gimnazija Osijek, Gimnazija Gaudeamus, Isusovačka klasična gimnazija i, po prvi put, Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđer Bošković Osijek.
Tomislav Levak
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

5. SJEDNICA SENATA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Na Sveučilište u Osijeku u akademskoj godini 2019./2020. moći će se upisati 3725 novih studenata

2

STIPENDIJE I POTPORE REDOVITIM STUDENTIMA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2018./2019.

Studentima Sveučilišta u Osijeku dodijeljene 122 stipendije i 1 potpora

3

TAMARA MAZUR NOVA V. D. PREDSJEDNICE STUDENTSKOGA ZBORA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Sveučilište u Osijeku, sukladno interesima studenata, aktivno radi na poboljšavanju i povećanju broja studijskih programa