Učionica
STUDENTIMA FERIT-A PREDSTAVLJENI SUSTAV AGROKLUB I TVRTKA SLINK

Savjetodavna i medijska potpora svim studentskim poduzetničkim inicijativama
Objavljeno 13. travnja, 2019.
Na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Osijek, u okviru Katedre za društvene i humanističke predmete te kolegija Ekonomika poduzeća, a na poziv prof. dr. sc. Dominike Crnjac Milić, 13. ožujka 2019. gostujuće predavanje održao je Vedran Stapić, osječki poduzetnik, vlasnik tvrtke SLink i jedan od osnivača informacijskoga sustava Agroklub.

Na primjeru najvećega online medija u poljoprivredi u RH i regiji Agrokluba studenti treće godine preddiplomskoga studija imali su prigodu iz prve ruke dobiti sve informacije o poslovnom modelu razvoja poslovanja na internetskoj platformi. Cilj je predavanja bio studentima prenijeti poduzetnička iskustva u razvoju rješenja u online svijetu, a u domeni poljoprivrede i ruralnoga prostora. Bilo je govora o izazovima internetske scene s analizom protekloga desetljeća, ali s naglaskom na prilike u budućnosti. Studenti su mogli saznati koja je misija i vizija osnivača, ali i kako upravljati digitalnim medijskim projektom koji dnevno posjeti nekoliko desetaka tisuća poljoprivrednika. Prikazano im je što sve Agroklub nudi svojim korisnicima i u Hrvatskoj i u susjednim državama (Srbiji te Bosni i Hercegovini), a u smislu pomoći pri razvoju njihova poslovanja, informiranja s obzirom na tržišne i zakonodavne zahtjeve te kao potpora za plasiranje proizvoda.

Predavač je studentima posebno istaknuo važnost predanoga, upornoga i neprekidnoga rada kao važnoga čimbenika uspjeha. Naglasio je da imati odličnu ideju za pokretanje posla nije dovoljno, ali je nužno. Također, naglasio je važnost interdisciplinarnosti pri realizaciji ideje te ekspertize koja se gradi korak po korak. U ime tvrtke SLink, koja je partner FERIT-u na projektu Pro-student, a čija je svrha poticanje studenata na razvoj poduzetničkih ideja, predavač je ponudio i savjetodavnu i medijsku potporu njihovih inicijativa.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...

POTPISIVANJE UGOVORA U OKVIRU NATJEČAJA PRO-STUDENT NA FAKULTETU ELEKTROTEHNIKE, RAČUNARSTVA I TEHNOLOGIJE OSIJEK

Do 29. studenoga 2019. studenti FERIT-a realizirat će sedam odobrenih projekata

7. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ O POVIJESTI BALKANA UBTAS

Znanstvenici iz osam europskih zemalja raspravljali o migracijama na Balkanu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MALI JUBILEJ SLUŽBENOGA MJESEČNOG GLASILA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Sveučilišni glasnik slavi objavu 50. broja

2

ODJEL ZA BIOLOGIJU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Produciraju vrhunske znanstvenike i stručnjake u području prirodnih znanosti, polju biologije

3

REALIZIRAN PROJEKT SREDIŠNJEGA DRŽAVNOG UREDA ZA HRVATE IZVAN HRVATSKE

Ukupno 33 polaznika Ljetne škole Domovina iz šest zemalja svijeta posjetili Osijek i Sveučilište