Sport
ČETVRTFINALA NOGOMETNE LIGE PRVAKA

"Vragovi" nemoćni pokraj Barcelone, Ajax nije pobijedio, ali oduševio igrom bez straha
Objavljeno 11. travnja, 2019.

Nakon što su prve četvrtfinalne večeri profitirali domaćini, nakon druge pred uzvrate sljedećeg tjedna zadovoljniji su gosti. Barcelona je slavila na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda 1:0, dok su Ajax i Juventus remizirali u Amsterdamu 1:1.


Barcelona je nakon tri godine upisala gostujuću pobjedu u nokaut-fazi Lige prvaka te time napravila veliki korak prema polufinalu, koje čeka od 2015. kada je posljednji put bila i europski prvak. Iako nije briljirala Barca je ipak odigrala dovoljno dobro za slavlje, ostavivši "crvene vragove" bez udarca u okvir gola, prvi put u Europi u 14 godina te im nanijela i treći domaći poraz ove sezone u natjecanju. Domaćinu nije pomogao ni nasrtaj Smallinga na Messija, nakon čega je Argentinac ostao krvavog nosa, ali je nastavio igrati i sudjelovao je u akciji kod jedinog pogotka.


- Trebate se samo sjetiti što je M. United napravio PSG-u, tako da ovih 1:0 ne mijenja ništa. Ništa još nije odlučeno. Bio je ovo veliki izazov, nije ovdje lako pobijediti, dominirali smo u nekim situacijama, ali teško je bilo probiti njihov visoki presing - rekao je trener Valverde, nakon prve pobjede Barcelone na Old Traffordu. U njoj je svih 90 minuta sudjelovao i Ivan Rakitić, zabilježivši tako 100. nastup u europskim klupskim natjecanjima. M. United već četvrti put ove sezone nije zabio na svom stadionu u Ligi prvaka i menadžer Solskjaer svjestan je da ono malo prilika što stvore moraju realizirati.


- Bit će teško na Camp Nouu, ali idemo tamo znajući da možemo zabiti. Već smo to radili ove sezone kod Juventusa i PSG-a, i mislim da će se i oni pribojavati nas zbog toga. Ali moramo iskoristiti svoje prilike. Ako to uspijemo ponoviti, to bi bio još veći uspjeh jer Barcelona je favorit natjecanja.


Mario Mandžukić bio je kapetan Juventusa do 60. minute kada je zamijenjen, a on i suigrači mogu biti zadovoljni što s pozitivnim rezultatom čekaju uzvrat. Produžila je "stara dama" time niz neporaženosti protiv amsterdamskog kluba (11 utakmica), a kao i u osmini finala opet je ključan bio doprinos Ronalda čiji je gol otvorio vrata polufinala. No "kopljanici" su pokazali kako imaju kvalitetu još jednom napraviti gostujući pothvat nakon što su prošlo kolo izbacili Real Madrid.


- Na kraju ovih 1:1 i nije tako loš rezultat. Mislim da imamo dobre izglede u uzvratu, ako ćemo igrati kao u Madridu, s mnogo hrabrosti. Do sada smo toliko mnogo napravili u Ligi prvaka, ali nismo još gotovi - poručio je mladi veznjak De Jong.
Rezultati četvrtfinala Lige prvaka: Manchester United - Barcelona 0:1 (Shaw 12-ag), Ajax - Juventus 1:1 (Neres 46; Ronaldo 45). Uzvrati se igraju 16. travnja. G. Roguljić
Novi jubilej Cristiana Ronalda
Zbog lakše ozljede Cristiano Ronaldo propustio je posljednje susrete Juventusa, no Portugalac je ispunio predviđanje da će biti spreman za prvi četvrtfinalni susret protiv Ajaxa. Zaigrao je i ponovno bio ključan igrač "stare dame" postigavši vrijedan pogodak koji bi mogao biti velika prednost za uzvrat. To je bio jubilarni 125. pogodak Portugalca u Ligi prvaka, prema čemu uvjerljivo vodi ispred najvećeg suparnika Lionela Messija (108), jedinog koji je uspio prebaciti "stotku". Uz to, Ronaldo je za sada postigao sva četiri gola Juventusa u nokaut-fazi.

- Još jednom je Ronaldo potvrdio da je na drugoj razini, njegovi pokreti i osjećaj za vrijeme i prostor jednostavno su drugačiji od drugih.
Massimiliano Allegri

trener Juventusa

- Ajax posjeduje veliku kvalitetu, dobro čuvaju loptu čak i kad nema prostora. Mislim da smo se dobro branili, iako smo trebali biti bolji kada bismo osvojili loptu na sredini terena.
Najčitanije iz rubrike