Osijek
PRIOPĆENJE GO HDZ-A OSIJEK

U SDP-u su konačno shvatili da se GUP ipak može mijenjati
Objavljeno 11. travnja, 2019.
Nakon posljednjeg obraćanja osječkog SDP-a, reagiramo dosljedno svim prethodnim javnim istupima.


U SDP-u su prvo tvrdili da se Generalni urbanistički plan iz 2006. ne može mijenjati i da se zbog toga reciklažno dvorište mora graditi na predviđenoj lokaciji. Nakon što smo im objasnili da se GUP može mijenjati, u SDP-u su hrabro prihvatili tu činjenicu. No, sada optužuju sve one koji su to mogli predložiti, a nisu učinili. Istodobno pripremaju građane da će reciklažno dvorište u Donjem gradu financirati oni sami, jer nisu uspjeli povući sredstva iz Kohezijskog fonda EU-a.


Mislimo da je nekorektno djelovati skrivećki s priopćenjima. Tako im nitko ne može postaviti pitanja: Koja je nova lokacija za reciklažno dvorište u Donjem gradu? Iz kojih izvora će se financirati? Kada će biti sagrađeno? Tko će snositi odgovornost što je Grad izgubio nepovratna sredstva i potrošio novac poreznih obveznika?...
Ipak, napredak je da i sami SDP-ovci, pod našim pritiskom, počinju priznavati propuste u funkcioniranju gradske uprave. No, s obzirom na to da još uvijek podržavaju gradonačelnika, ne možemo očekivati da će se nešto uskoro promijeniti nabolje, stoji, između ostaloga, u priopćenju koje potpisuje Ivan Radić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Osijek.


Ivica Korman
Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

Najčitanije iz rubrike