TvObzor
VIASAT EXPLORE

Plemenska obuka - drugačija emisija o putovanju, fitnessu i zabavi
Objavljeno 12. travnja, 2019.

Joel Dommett fitness je fanatik – mnogo trenira i ponosi se količinom sklekova koje može napraviti. Ali Joel sumnja da smo mi iz Zapadnog svijeta možda pogriješili. Svaki napredni fitness trend primijenjen je i iscrpljen u teretanama diljem Engleske. Ali jesu li te fitness mode ključ zdravog života, ili trebamo početi gledati dalje – i u prošlost – da bismo dobili više odgovora?

"Plemenska obuka” ekskluzivno će se premijerno prikazati na kanalu Viasat Explore u nedjelju, 14. travnja, u 20.10 sati. To je informativna i zabavna putopisna serija koja prati Joela i njegova prijatelja komičara Nisha Kumara dok putuju svijetom, od Meksika do Mongolije, i posjećuju šest raznolikih zajednica. Svako od tih društava, unatoč svojoj različitosti, živi nevjerojatno aktivne živote utemeljene na drevnim oblicima tjelovježbe kao što su kickboxing, planinsko trčanje, ili 24-satna zaštita stoke. Uz pomoć dežurnih stručnjaka Joel želi vidjeti može li pratiti tempo mještana. Nisha zanimaju samo kultura i kuhinja. Dvojica prijatelja pridružuju se ratnicima Masaija u Africi, narodu Tagbanwi u Filipinima, plemenu Xavanteu u brazilskoj prašumi, šaolinskim redovnicima, plemenu trkača u meksičkom kanjonu i grupi mongolskih nomada. Na kraju svake pustolovine Joel se hvata u koštac s posebnim izazovom da vidi jesu li se njegovo tijelo i um prilagodili običajima starosjedilaca.

Govori se da je smijeh najbolja tjelovježba. Kako će se Joelova zapadnjačka tjelovježba iz taštine nositi s različitim zajednicama te drevnim tjelovježbama i zdravim životom koje upozna diljem svijeta? Hoće li dokazati da je u boljoj formi od ratnika Masaija? Doznajte u novoj seriji "Plemenska obuka”, na kanalu Viasat Explore, od nedjelje, 14. travnja, u 20.10 sati.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike