TvObzor
KOD ABBY

Dom niskih cijena i dobrog društva
Objavljeno 12. travnja, 2019.

Kreativni umovi Michael Schur i Josh Malmuth, zaslužni za hit-serije "Dobro mjesto", "Brooklyn 99", "Nova cura" i "Superdućan", donose na NBC-jeve male ekrane novu zabavnu komediju o najboljem baru iz susjedstva u San Diegu – domu niskih cijena, dobrog društva i, dakako, domu naslovnog lika Abby, koja je ujedno i vlasnica bara. Taj nelicencirani, improvizirani lokal u Abbynu dvorištu savršeno je mjesto za okupljanje mještana kako bi pronašli prijateljstvo i utočište. Kako bi se održao savršeni ekosustav bara, svi posjetitelji moraju se pridržavati određenih pravila. To podrazumijeva nekorištenje mobilnih telefona (čak ni da ‘samo nešto pogledaju‘). Posjetitelji moraju razumjeti da prolazak kroz hijerarhiju, kako bi zaradili mjesto u baru, zahtijeva mnogo vremena, a gubitak izazova može imati neugodne posljedice vezane uz piće.

Kao vlasnica bara, Abby je pronašla istinski poziv u ugošćavanju prijatelja i novopridošlica koji su joj slični. Nesumnjiva je činjenica da je Abby bivši vojnik; dva je puta služila vojsku kao stožerni narednik u Marincima. Njezin je svijet potresen kad se novi stanodavac Bill (Nelson Franklin, "Pomalo crno"), koji je nedavno naslijedio kuću od svoje preminule tetke, neočekivano pojavi i navodi sve razloge zašto je cijeli poduhvat protuzakonit. Nedavno razveden, on je oprezan čovjek koji ne riskira tako lako. Naposljetku pristaje na to da bar ostane otvoren, ali pod uvjetom da Abby uvede određene promjene.

U glavnoj glumačkoj postaji je i Fred (Neil Flynn, "Usred ničega"), inventar u baru koji je zahvalan na tome što postoji mjesto gdje će uživati u pivu i razgovoru – i odbija dopustiti nekom birokratskom šefu da poremeti njegovo savršeno sklonište; Beth (Jessica Chaffin), uznemirena mama koja živi u susjedstvu i voli pobjeći od ludila svoje svakodnevne rutine; Rosie (Kimia Behpoornia), upraviteljica bara koja se ponosi time što je zapamtila svih 162 pravila i propisa; i James (Leonard Ouzts), nježni i smotani izbacivač koji se slomi pred bilo kakvom vrstom sukoba. Kao što će potvrditi svaki redoviti posjetitelj Abbyna bara, ondašnje druženje velika je čast i privilegij. A jednom kad upadnete, postajete članom obitelji.

Serija se u cijelosti snima uživo u studiju pred publikom, što je prvi put u povijesti za jednu multi-cam komediju. Imena ekipe ispred i iza kamera dobar su pedigre, a s obzirom na to da su prve tri epizode već dostupne, izišle su kritike koje su dosta pozitivne. Vrijedi provjeriti.

Nikola Kučar
ŽANR: komedija

AUTOR: Josh Malmuth

ULOGE: Natalie Morales, Neil Flynn, Nelson Franklin, Jessica Chaffin, Leonard Ouzts

MREŽA: NBC

PREMIJERA: 28.3.

EPIZODA: 8
Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

Najčitanije iz rubrike