Regija
KULINARSKA RADIONICA "DAN PODRAVKE"

Učenici se odlično snašli s novim jelima
Objavljeno 11. travnja, 2019.
NAŠICE


Treću godinu zaredom ugostiteljski praktikum Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice ugostio je Zlatka Sedlanića, promotora kulinarstva Podravke, koji je održao kulinarsku radionicu pod nazivom "Dan Podravke". Priliku za sudjelovanje u ovoj radionici dobili su učenici trećih razreda kuhara, slastičara i konobara, a pripremali su razna jela uz upotrebu industrijskih proizvoda iz asortimana tvrtke Podravka. Ove godine poseban naglasak je bio na žitaricama pa se na meniju našla i salata od ječmene kaše s povrćem, prilog od ječma s povrćem, proso s keljom i tradicionalna zlevanka s prosenom kašom. No bez obzira na to, neizostavna je bila i priprema slavonskog čobanca, a moderni su naglasak stavili pripremom ajvar-burgera.


- Za nas je ovo odlična suradnja jer razmjenjujemo velika iskustva s učenicima i učiteljima. Često dolazimo ovdje, a sličnu priliku imat će i slastičari ove škole koji uskoro dolaze na manifestaciju "Prkačijada" u mjestu Virje, gdje će se predstaviti s domaćim slavonskim kolačima jer prkači u prijevodu znače svatovski kolači - rekao je Zlatko Sedlanić i dodao da ovom suradnjom žele upoznati učenike s proizvodima i prezentirati im da postoje pripomoći koje su dobre u kuhinji i olakšavaju pripremu jela.
- Drago nam je što je Podravka prepoznala rad naše škole i želju učenika za novim znanjima - rekla je Ana Mirković, voditeljica ugostiteljskog praktikuma. I.Ć.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike