Kultura
IZLOŽBA “IZLOZI” U MLU OSIJEK

Finissage i susret s Darkom Bavoljakom
Objavljeno 12. travnja, 2019.
U petak, 12. travnja, u 19 sati bit će svečano zatvaranje te susret s autorom Darkom Bavoljakom u sklopu njegove samostalne izložbe Izlozi u Muzeju likovnih umjetnosti.

- Fotografije zagrebačkih izloga propalih i napuštenih dućana i obrta nastavak su i svojevrsna nadogradnja umjetnikovih ranijih ciklusa Budućnost (1994.), koji je dokumentirao ratom razorenu i napuštenu industrijsku baštinu, Putovanje (2014.), u kojem se putne panorame nižu kao prizori egzistencijalnog stanja, Dubrava (2016.), koji je dokumentirao grafitima devastirana pročelja zgrada, te Žitnjak (2017.), gdje sama lokacija Galerije AŽ, točnije, njezin ulaz i izlaz, postaje sadržaj rada - piše Anita Zlomislić.

- Bavoljak prikazuje napuštene zagrebačke izloge, prostore propalih dućana i obrta i tako i sam stvara memorije prošlog, izgubljenog, možebitno i boljeg vremena. Time svoj rad svrstava pod novi fotografski žanr, popularan zadnjih godina nazvan “ruins photography” ili “ruin porn”, koji se odnosi na fotografiju koja romantizira srušene, uništene, napuštene prostore, kaže u predgovoru kustosica Iva Prosoli. D.Kć.
Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

PROMOCIJA KNJIGE JULIJANE ADAMOVIĆ “OČE, AKO JESI” U KLUBU KNJIŽARE NOVA

Veličanstven roman o ženama i muškarcima

Najčitanije iz rubrike