Mozaik
OBJAVLJENO JOŠ JEDNO IME U LINEUPU

Slovenska grupa Siddharta
nastupit će na INmusicu u
sklopu projekta Europavox
Objavljeno 11. travnja, 2019.
Vrhunskom lineupu INmusic festivala #14 pridružuje se i Siddharta, grupa koja je na slovenskoj glazbenoj sceni u više od dva desetljeća ostavila dubok trag. Okupili su se još 1995. te su izgradili kultni status, a od početka karijere prate ih platinaste naklade. Već prvim albumom ID, iz 1999., skočili su na vrhove glazbenih ljestvica te nisu razočarali ni svakim sljedećim izdanjem. Svoju glazbu stvarali su od Slovenije pa sve do Los Angelesa, a svoj najvažniji istup u karijeri imali su 2003., kada su rasprodali ljubljanski stadion Bežigrad. Dvije godine poslije svirali su na stadionu Stožice pred više od 11.000 ljudi, a tijekom karijere osvojili su više od 30 glazbenih nagrada. Siddharta je bend koji je surađivao s brojnim kolegama iz raznih žanrova, a ove godine stižu i pred publiku jarunskog INmusic festivala u sklopu projekta Europavox.

Europavox projekt, predvođen Europavox Festivalom, sufinanciran je od strane Europske komisije kao važan program za poticanje međueuropske suradnje i doprinos suvremenoj kulturi i glazbi. Europavox okuplja partnere iz sedam europskih država i najvažnije glazbene promotore i festivale u svakoj od partnerskih zemalja radi poticanja razmjene suvremenih autorskih izvođača iz svih dijelova Europe, razvijanju inovativnih pristupa na području europske glazbene industrije te zajedničkom javnom zagovaranju bogatstva i raznolikosti interkulturalne europske baštine. Siddharta se na INmusicu pridružuje impresivnom lineupu koji uključuje The Cure, Foals, Suede, Garbage, The Hives, Johnny Marr, LP, Kurt Vile & The Violators, Frank Turner & The Sleeping Souls, Sofi Tukker, Santigold, Peter Bjorn and John, Skindred, Zeal & Ardor, Fontaines D.C., Black Honey, Gato Preto, Mangroove te Edi East Trance Bluesu uz još mnoga glazbena imena i iznenađenja. Vrhunski program i iznimno povoljnu cijenu ulaznica INmusic festivala prepoznao je i jedan od najvažnijih glazbenih časopisa na svijetu, kultni New Musical Express, koji je zagrebački INmusic festival proglasio najboljim i najpovoljnijim festivalom u Europi.

INmusic će se održati na već dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 24. do 26. lipnja 2019. U prodaji su trodnevne ulaznice za INmusic koje se mogu nabaviti preko službenog INmusic webshopa po cijeni od 549 kn, a trodnevne festivalske ulaznice još uvijek možete nabaviti u ograničenom broju u više od 140 poslovnica OTP banke Hrvatska i u Dirty Old Shopu po cijeni od 499 kn. T.K.
Europavox okuplja partnere iz sedam europskih država i najvažnije glazbene promotore i festivale
Možda ste propustili...

POPULARNA SARAJEVSKA GRUPA

Zabranjeno pušenje rasplesalo Osijek

NA PODRUČJU JUŽNE KALIFORNIJE

Lego kockice na udaru lopova

Najčitanije iz rubrike