Sport
KICKBOXING

Osječkog borca suparnik udario nakon prekida
Objavljeno 11. travnja, 2019.
Članovi HUS-a osvojili su jedno zlato te po pet srebrnih i brončanih odličja, Sv. Duhu dvije medalje

Kostrena je bila domaćin Prvenstva Hrvatske u kickboxingu u disciplinama point figting za starije kadete, light contactu i low kicku za juniore te u kick lightu za seniore. Nastupilo je 286 natjecatelja iz 61 kluba, a među njima i članovi osječkih klubova Sveti Duh i Hus.


Sveti Duh se predstavio sa dvoja svoja borca. Borna Bilandžić u kategoriji do 67 kilograma osvojio je prvo mjesto nakon što je u prvom kolu odlukom sudaca 3:0 pobijedio borca iz Italije Paola Balistrieria, inače člana Kickboxing kluba Trojan Istra iz Pule. U polufinalnoj borbi odlukom sudaca 3:0 pobijedio je Paula Rogulja iz splitskog Mornara, da bi u finalnoj borbi također odlukom sudaca 3:0 pobijedio Marija Cvitkovića iz splitskog Pit bulla. Njegov klupski kolega Borna Šobota u kategoriji do 81 kilograma osvojio je drugo mjesto. Nakon što je u prvom kolu odlukom sudaca 3:0 pobijedio Luku Dragičevića iz splitskog Pit bulla, u polufinalnoj borbi dogodio se incident. Borna se naime borio protiv Roka Uzelca iz splitskog Amena. Pred kraj prve runde sudac je zaustavio borbu, a nakon što je Borna okrenuo leđa, suparnik ga je nesportski udario rukom u zatiljak. Od siline udarca Borna je pao na pod, nakon čega mu je u ringu pružena i liječnička pomoć. Suci su zbog ovoga nesportskog udarca diskvalificirali spitskog borca i Bornu Šobotu proglasili pobjednikom. Mladi osječki borac želio se boriti u finalu, no liječnička ekipa i trenerski tim sugerirali su mu ipak da ne ulazi više u meč jer se sumnjalo na lakši potres mozga, pa su klupski treneri Tomislav Bilandžić i Dragan Franjković predali finalnu borbu.

Bogat ulov u Kostreni imali su članovi osječkog HUS-a. Osvojili su jedno zlato te po pet srebrnih i brončanih odličja. Očekivanja su bila veća, posebno u disciplini low kick, gdje su "husovci" vodili do pred kraj meča, a onda izgubili u posljednjim sekundama sudačkim odlukama. Tako su u pointfightingu bronce osvojili Jan Grebenar u konkurenciji starijih kadeta + 69 kg i Lara Šimić kod starijih kadetkinja +65 kg. U light contactu za juniore Robert Krčelić osvojio je prvo mjesto u kategoriji +94 kg, u kojoj je u finalu svladao klupskog kolegu Mateja Ilića. Patrik Ifko (-69kg) i Patrik Bačani (-74 kg) osvojili su treće mjesto. U kick lightu za seniore Matej Skokić (-57 kg) bio je drugi, a Marko Žovin (-89 kg) treći. U low kicku za juniore i juniorke "husovci" su osvojili druga mjesta. Na kraju su ona pripala Filipu Ivešiću (-71 KG), Filipu Matiću (-75 kg) i Ines Maroković (-55 kg).
Krešimir Lacković
Možda ste propustili...

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike