Sport
CIBALIA NE POSRĆE

Mlađi igraju kod kuće, stariji igrači na gostovanjima
Objavljeno 11. travnja, 2019.
Vinkovčani prvoj pratnji bježe velikih deset bodova, a sad im slijede dva teška gostovanja

Razlika između lidera Treće HNL "Istok" i prvih pratitelja ista je kao i prošlog tjedna - okruglih deset bodova. Cibalia ne posustaje i drži veliku prednost u odnosu prema konkurenciji, a tih "plus deset" devet kola prije kraja prvenstva nose Vinkovčanima opušteniju atmosferu i mirnije pripreme za svaku sljedeću utakmicu.

U posljednjem susretu, u subotu protiv Sloge iz Nove Gradiške trener vinkovačkih nogometaša Petar Tomić, kao što je obećao, dao je priliku mlađim igračima da se dokažu i pokažu. Pobjeda od 3:0 dovoljno govori da su mlađi opravdali povjerenje. Vinkovčani su zabili tri pogotka, no da je bilo samo malo više koncentracije u završnicama akcija, gosti su mogli grad na Bosutu napustiti i s uvjerljivijim porazom. Petar Tomić je nakon pobjede u 21. kolu bio izrazito zadovoljan i kaže kako je njegova momčad uglavnom na terenu provodila ono što su se dogovorili u svlačionici.

- Vidjelo se da su igrači razigrani, da "kidaju" i žele što prije zabiti pogodak i riješiti se briga. Vjerojatno su iz te velike želje bili dekoncentrirani i neprecizni. Istina, mogli smo i uvjerljivije slaviti, ali sam i ovako zadovoljan. Mladi igrači koji su dobili priliku odradili su utakmicu prema svim kriterijima koje želim - komentirao je Tomić prošli trećeligaški ispit Cibalije.

U sljedeća dva kola Cibalia će na gostovanja, prvo u subotu u Oriovac, a potom tjedan poslije u Čepin. Vjerojatno nema imperativa, ali ima želje za nastavkom pozitivne serije od 13 susreta bez poraza.

- Deset bodova prednosti je puno, ali nas ne zanima hoćemo li na kraju biti deset, ili pak više ili manje, bodova ispred drugog. Važno je da budemo prvi na kraju sezone, a sljedeća dva gostovanja pokazat će vrijedimo li toliko kao što pokazuje tablica ili će se ta velika prednost istopiti. Naš je cilj jasan, igrali kod kuće ili u gostima, i to protiv bilo koga, idemo po pobjedu.

Oriolik ovo proljeće igra promjenjivo, više lošije nego dobro, od 18 mogućih bodova osvojili su samo pet.

- Ne zanima nas kako drugi igraju i koliko bodova imaju, mi smo Cibalia i tako se moramo ponašati, na svakoj utakmici se nametnuti kao favorit i uzimati bodove. A s druge strane protiv koga god igramo, suparnik je maksimalno motiviran. Znamo da će u Oriovcu biti dosta gledatelja na tribinama, to će dodatno motivirati domaćina, ali i nas da se predstavimo u što boljem izdanju - dodao je Petar Tomić, koji će protiv Oriolika na teren poslati dosta izmijenjen sastav u odnosu prema onom koji je igrao protiv Sloge.

- Na gostovanjima će najvjerojatnije igrati stariji i iskusniji, jer ne želimo previše opteretiti mlade koji imaju obveza i u juniorskoj ligi. Stariji znaju stati na loptu, znaju se postaviti na čvršću igru i iskusniji su, a to je u gostima nekada presudno - zaključio je trener Cibalije.

Antun Grgić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike