Sport
NK VIHOR

Stranatić kao pravi jocker
Objavljeno 11. travnja, 2019.
Nogometaši Vihora pobjedom protiv Oriolika (1:0) isprali su gorak okus nakon domaćeg poraza od Slavonije. Nije bilo lako domaćinu ni u subotu, Oriovčani su prvo poluvrijeme bili ravnopravan suparnik, dok je Vihor u drugom dijelu preuzeo inicijativu, a to je rezultiralo pogotkom Slobodana Stranatića koji je u 70. minuti ušao u igru, a u 86. zabio za pobjedu.

- Opet smo slabije otvorili utakmicu, premda smo cijeli tjedan razgovarali baš o tom pristupu. No, brzo smo se konsolidirali, počeli stvarati prilike i prijetiti. Mogli smo i zabiti, ali nije bilo koncentracije u završnici - komentirao je trener/igrač Vihora Marko Dinjar.

No, nakon što je Dinjar ušao u igru te mladi Kubala, kasnije i Stranatić promijenilo se tijek susreta i rezultat.

- Drugo poluvrijeme odlučio sam odmah napraviti izmjene, stavit sebe na lijevo krilo i Samira Kubalu desno, promijeniti taktiku u 4-4-2, što je urodilo plodom. Kasnije sam uveo i Bobu Stranatića i onda smo stvarno počeli funkcionirati kako želim. Oriolik u drugom poluvremenu nije prešao centar, a nakon jednog faula na nekih 40-ak metara, izveo sam slobodnjak i "kiflom“ pogodio Bobu na drugu stativu, a on je spustio loptu u prazan gol. I bilo je to dovoljno za pobjedu, ali mogli smo mnogo bolje, dodaje Dinjar koji s momčadi u subotu ide u Ivankovo kod Bedem.

- Igraju napadački, odlična su momčad, no vjerujem da uz naš pravi pristup uzimamo sva tri boda - optimističan je Dinjar. S. Sobodić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike