Novosti
ASDA: JADRANSKA VOJNA I ZRAKOPLOVNA IZLOŽBA

Najveća vojna izložba do sada
Objavljeno 10. travnja, 2019.
Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija ASDA 2019. otvorena je u srijedu u splitskoj Spaladium areni, a posjetitelji u tri dana mogu vidjeti proizvode vojne industrije 185 izlagača iz 26 zemalja.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević naglasio je kako je ovogodišnja, peta u nizu ASDA do sada najveća po broju izlagača, sudionika i delegacija koje su stigle na izložbu i konferenciju.

"ASDA se do sada potvrdila kao prvorazredni poslovni događaj - mjesto upoznavanja s novim proizvodima i tehnologijama", poručio je Krstičević. Ustvrdio je kako je ovaj sajam prilika i za razvijanje te jačanje suradnje sa savezničkim i partnerskim zemljama i tvrtkama, napominjući da je Hrvatska već deset godina članica NATO-a, čime je bitno unaprijeđena sigurnost građana. "Međutim, svijet se brzo mijenja, razvijaju se novi centri vojne i političke moći koji bi u agresivnoj promociji vlastitih interesa mogli utjecati na nas i na naš način života. Stoga se ne smijemo opustiti, nego moramo angažirati naše najveće potencijale, osloboditi inovativnost i razvijati nova rješenja kako bismo bili ispred onih koji razvijaju potencijal da nas ugroze", rekao je Krstičević. ASDA-u smatra izvrsnom prilikom za dodatnu međunarodnu promociju i afirmaciju hrvatskih proizvođača naoružanja i vojne opreme. "Bez jake obrambene industrije nema ni jake Hrvatske vojske", poručio je i dodao da bez sigurnosti i stabilnosti nema ni perspektive ni gospodarskog rasta.

ASDA se u Splitu održava pod pokroviteljstvom Vlade RH, a organizator je američka tvrtka TNT Production Inc., koja je specijalizirana za takve sajmove. Direktor te tvrtke Justin Web u svom je govoru također naglasio kako je ovogodišnja ASDA do sada najveća. "Ovogodišnjoj ASDA-i nazočna su izaslanstva iz 34 zemlje jugoistočne Europe, zapadne Europe, Euroazije, Azije, Sjeverne Afrike, Bliskog istoka i SAD-a", kazao je Web. H
Možda ste propustili...

ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA

Ekshumacija kod Bogdanovaca

JEDNO OD NAJPREPOZNATLJIVIJIH LICA HRVATSKE TELEVIZIJE

Preminuo novinar Damir Matković