Osijek
OŠ IVANA FILIPOVIĆA U GLASU SLAVONIJE

Učenici sa zanimanjem učili kako se rade vijesti
Objavljeno 11. travnja, 2019.
Nakon obilaska redakcije Glasa Slavonije, učenici trećih razreda retfalačke škole posjetili su i Slavonski radio

Redakciju Glasa Slavonije jučer su okupirali učenici trećih razreda Osnovne škole Ivana Filipovića. Pod vodstvom svojih učiteljica Željke Mihaljek, Ruže Capić i Silvije Bencek učenici su posjetili različite redakcije medija koji djeluju u Osijeku.


Tako su, uoči dolaska u Glas Slavonije, prvo posjetili HRT centar Osijek, gdje su ih tamošnji djelatnici i novinari proveli kroz studio u Šamačkoj ulici te upoznali s načinom izrade vijesti i emisija na radiju, odnosno televiziji. U Glasu Slavonije njihov domaćin bio je Krešimir Lacković, urednik i novinar sportske rubrike, inače i sam bivši učenik Osnovne škole Ivana Filipovića. Učenike je upoznao s novinarskim poslom, pokazao novinsku redakciju i objasnio funkcioniranje redakcije i sve svakodnevne poslove, od izrade vijesti i ostalih novinskih sadržaja pa do konačnog tiskanja u novinama. Pojedini su se učenici pohvalili kako su njihove slike već izišle u novinama, prisjetili su se i svoga prvog školskog godišnjaka u Glasu Slavonije kada su bili prvašići. Nekako posebno zanimljiv bio im je obilazak Odjela grafičke pripreme, gdje se tehnički priređuju stranice za tiskanje. Neke od njih rad Glasovih djelatnika na tzv. prijelomu podsjetilo je na izradu u photoshopu, čemu su neki od njih i sami već sada vješti.

Novinarski posao upoznali su i na Slavonskom radiju, gdje ih je kroz redakciju i studio provela Izabela Filipović, a kroz razgovor s novinarima Slavonskog radija otkrili su koju glazbu najviše vole slušati na radiju.
Milan Bugarić
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

Najčitanije iz rubrike