Regija
DAR POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

Glazbenoj školi poklonili 279 fotelja za posjetitelje vrijednih čak 650 tisuća kuna
Objavljeno 11. travnja, 2019.
POŽEGA - U povodu obilježavanja i proslave Dana Požeško-slavonske županije, koja obilježava 809 godina od prvog zapisa o županiji, održan je prigodan koncert učenika i profesora Glazbene škole Požega. Koncert je održan i u prigodi prvog nastupa u novouređenoj Koncertnoj dvorani koja je dobila fiksne fotelje posebnog dizajna za posjetitelje. Naime, Požeško-slavonska županija Glazbenoj školi Požega poklonila je 279 novih, posebno dizajniranih fotelja za ovu dvoranu, čija je ukupna vrijednost oko 650 tisuća kuna. Fotelje je projektirala i izradila domaća, požeška tvrtka Spin Valis.


Ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević pozdravio je sve prisutne te zahvalio županu Alojzu Tomaševiću i Požeško-slavonskoj županiji na novim foteljama koje školsku koncertnu dvoranu čine potpunom i još ljepšom.


- Veliko mi je zadovoljstvo pozdraviti vas sve na početku ovog koncerta koji smo organizirali u povodu uređenja ove naše lijepe koncertne dvorane. Ugradbeni stolci na kojima sjedite dar su našeg osnivača, naše Požeško-slavonske županije i na tome ovim putem, u ime svih zaposlenika i učenika, zahvaljujem županu i Požeško-slavonskoj županiji. Zadovoljstvo mi je najaviti kako će do kraja godine ovu koncertnu dvoranu krasiti još jedan vrlo vrijedan glazbeni predmet, a to je veliki koncertni klavir. Vrijednost tog vrhunskog instrumenta iznosi 1,3 milijuna kuna, a ne bismo ga uspjeli nabaviti bez podrške naše Županije i grada. S tim instrumentom bit ćemo jedna od najinteresantnijih, najljepših i najpoželjnijih dvorana u ovom dijelu Hrvatske, što će također omogućiti da ugostimo ozbiljnija imena i osobe iz svijeta glazbe. Zahvaljujem svima na podršci i na ovoj prekrasnoj školi te novouređenoj koncertnoj dvorani - rekao je ravnatelj Kovačević.


Župan Tomašević rekao je kako mu je čast što je Županija kao osnivač, zajedno sa svim svojim suradnicima zajednički uspjela pronaći način i sredstva da ova velika investicija bude ostvarena.
Uz županijske djelatnike, pročelnike odjela, zamjenike župana, ravnatelje županijskih ustanova, gospodarstvenike i kulturne djelatnike koncertu je nazočio i Darko Puljašić, gradonačelnik Požege, te brojni Požežani uživajući u zvucima skladbi. AGM Kruna
Do kraja ove godine koncertnu dvoranu krasit će još jedan vrlo vrijedan predmet - koncertni klavir
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana