Osijek
JEDNOKRATNE NOVČANE POMOĆI

Uskrsnice za potrebite u općini Čepin
Objavljeno 10. travnja, 2019.
Općina Čepin podijelit će uskrsnice svojim sumještanima. U povodu Uskrsa općinski načelnik Dražen Tonkovac donio je odluku o isplati jednokratne prigodne pomoći umirovljenicima i korisnicima zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb.

- Svim umirovljenicima s prebivalištem na području općine Čepin čija ukupna primanja ne prelaze 1500 kuna mjesečno isplatit će se 100 kuna. Uskrsnica u iznosu od 150 kuna isplatit ćemo korisnicima zajamčene minimalne naknade. Zahtjeve za dodjelu uskrsnica zaprimaju se zaključno s 18. travnja - kaže Tonkovac.

Umirovljenici trebaju, uz zahtjev, dostaviti i presliku posljednjeg odreska mirovine te osobnu iskaznicu na uvid, a umirovljenici koji primaju mirovinu preko tekućih ili štednih računa poslovnih banaka moraju predočiti obavijest banke o primanjima za prethodni mjesec.

Umirovljenici koji ostvaruju isključivo inozemnu mirovinu dužni su uz zahtjev dostaviti i potvrdu HZMO-a o neprimanju tuzemne mirovine. Korisnici zajamčene minimalne naknade trebaju priložiti presliku rješenja o zajamčenoj minimalnoj naknadi Centra.

Obrazac zahtjeva može se preuzeti u prostorijama Općine Čepin, K. Zvonimira 105, ili preko službenih internetskih stranica Općine Čepin. D.Pejić
Najčitanije iz rubrike