Kultura
POSEBNA NAGRADA DIRIGENTICI MARIJANI MATIJEVIĆ

Ponovo dva zlata đakovačkom zboru
Objavljeno 11. travnja, 2019.
ĐAKOVO - U organizaciji Hrvatske udruge zborovođa i Glazbene škole Požega održano je 6. međunarodno natjecanje dječjih zborova Vallis aurea cantat. Natjecanje je namijenjeno svim dječjim zborovima (amaterskim, crkvenim i školskim te folklornim društvima, dječjim klapama i drugim ansamblima čiji su pjevači u dobi od sedam do petnaest godina), a izvodi se klasična, popularna, duhovna ili folklorna glazba. Uz domaćine, sudjelovali su i zborovi iz Zagreba, Kaštel Gomilice, Nove Gradiške, Rovinja, Suhopolja, Starog Petrovog sela, Rijeke, Samobora, Slavonskog Broda, Vukovara, Virovitice, Siska, Ravne Gore, Valpova, Đakova, Knina, Konjiščine te gosti iz Slovenije iz Kungote i Fokovaca. Natjecala su se 24 zbora, s oko 700 djece.

Zbor OGŠ pri OŠ “Ivan Goran Kovačić” Đakovo ponovio je veliki lanjski uspjeh i osvojio dva zlata u svojim kategorijama, a maestra Marijana Matijević dobila je posebnu nagradu stručnoga žirija, nagradu koju je osvojila treću godinu zaredom.

- Treću godinu zaredom naš se zbor natjecao čak u dvjema kategorijama, što je iziskivalo zahtjevnu i napornu pripremu. Zato se zborovi izuzetno rijetko odlučuju na izvedbu u više kategorija. Ove godine to nije učinio ni jedan drugi zbor - ponosna je maestra Matijević.

Korepetitorica zbora bila je prof. Matea Matić, a glazbena pratnja Marko Funarić i Karlo Jančo. N.Vek.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike