Dome slatki dome
DIZAJN

Namještaj za mali prostor
Objavljeno 11. travnja, 2019.
Odabirom dizajniranih komada izrazit ćete osobnost te dati identitet prostoru

Kvadrata je uvijek premalo, a želja previše! Usklađenje problema i zahtjeva postići ćete pravilno odabranim namještajem, koji će premostiti zapreke i otvoriti nove mogućnosti i sadržaje u vašem stambenom prostoru. Upotrebom višefunkcionalnog namještaja uštedjet ćete na prostoru i zadovoljiti sve potrebe. Ovakvi zahtjevi posebno su prisutni pri uređenju malih jednosobnih stanova u kojima nema prostora za smještaj odvojene spavaonice, već ona postaje sastavni dio dnevnog boravka.

Na razvlačenje
Pojedinci ovakve probleme rješavaju smještajem sjedeće garniture na razvlačenje (koja u večernjim satima funkcionira kao ležaj), no kvalitetnije je rješenje smještaj kreveta, koji će omogućiti udobno i zdravo spavanje. Uzglavlje kreveta pretvoreno u komodu otvorenog tipa s policama, omogućit će odličnu komunikaciju i prostorno povezivanje spavaćeg i dnevnog trakta. Dvostrano orijentirano uzglavlje otvara prostor za odlaganje knjiga i drugih predmeta te postavljanje TV uređaja. Klub stolić i foteljice organizirane uz ovakav prostorni element izgledat će atraktivno, a boravak će zadržati potrebnu prostornost i logičnu funkcionalnu podijeljenost. Krevet može postati i dekorativni element prostora te mjesto za zabavu i razonodu. Time spavaonica postaje više od same spavaonice. Svojim dizajnom može učiniti prostor osobitim te unijeti dinamiku. Krevet koji je definitivno inspirativan za sve one koji će namještaj izrađivati po mjeri - onaj je na ljuljanje. Ovisno o željama i potrebama, jednostavno se fiksira dodatkom demontažnih nogu te funkcionira kao običan krevet. Može poslužiti pri tjelovježbi, meditaciji ili opuštanju te tako postati i hobi-prostor.

Uloga polica
I police na zidu mogu imati dvostruku ulogu – funkcionalnu za odlaganje knjiga ili drugih predmeta te dekorativnu poput slike na zidu. Maštoviti oblici dat će poseban izražaj vertikalnim zidnim plohama, a forma će osigurati dovoljno mjesta za odlaganje.

Mogu se postaviti u dnevnom boravku, radnoj ili dječjoj sobi. Metalne, drvene ili staklene, bit će jednako atraktivne u prostoru.

Interesantni i višefunkcionalni komadi namještaja olakšat će, uljepšati i osvježiti stambeni prostor.
Monika Galović Rolich, dipl.ing.arh.
Dizajn
odabir namještaja
Dječji krevet
Dječji krevet može ispunjavati više funkcija. Svojom dimenzijom i oblikom može postati mjesto za druženje s braćom, sestrama i prijateljima. Postavom kreveta na kat i originalnim uklapanjem ljestava, postat će centralno mjesto okupljanja s mogućnošću aktivne igre ili opuštanja uz kompjutor. U svakom slučaju, ovakav model kreveta - igraonice unijet će novu dimenziju u dječju sobu, a krevet nikad više neće služiti samo za spavanje.
Možda ste propustili...

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

DIZAJN: KOMFOR UZ MALE ZAHVATE

Pripremite se za ugodno opuštanje

MINI RUŽE : LJEPOTICE U MALOM FORMATU

I na najmanjem balkonu

Najčitanije iz rubrike