Sport
PRVI PUT PRED OSJEČKOM PUBLIKOM

Dini Skenderu u domaćem debiju prijeti prokletstvo Gradskog vrta
Objavljeno 10. travnja, 2019.
Bijelo-plavi su ovog proljeća u pet susreta na svom stadionu pobijedili samo jednom

Dino Skender uspješno je krenuo u svoju avanturu na klupi NK Osijek. S dva vezana gostovanja donio je četiri boda, čime su jednim dijelom rastjerani sivi oblaci koji su se nakupili iznad Gradskog vrta tijekom druge polovine veljače i cijelog ožujka.

No prava iskušenja za mladog stručnjaka, koji vodi bijelo-plave, tek sada slijede. U ta prva dva susreta očekivanja nisu bila velika. Na dužnost je stupio pet dana prije utakmice u Zaprešiću pa se ništa posebno ni nije moglo očekivati, a samo četiri dana poslije već je s momčadi bio na Poljudu na jednom od najneugodnijih travnjaka za osječku momčad. I sve je to pregrmio neokrznut, ali sad ga iz zasjede vreba novi podmukli protivnik - prokletstvo Gradskog vrta koje vlada ove sezone.

Prvi susret s pritiskom
Osijek je dosad na svom travnjaku izgubio čak 16 bodova. Doživjeli su četiri poraza i još četiri puta remizirali, a samo ovog proljeća u pet domaćih utakmica slavili su samo jednom. Kako onda to drukčije nazvati nego fobijom od igranja na domaćem terenu. Skenderu možda bude nešto malo lakše negoli je bilo njegovom prethodniku jer je Zoran Zekić imao tešku, nerijetko i nesnosnu atmosferu u posljednje vrijeme. Međutim, ne treba ni Dino očekivati med i mlijeko u svom debiju pred domaćim navijačima. Pokazalo se kako osječka publika ne pripada među one najstrpljivije na svijetu, a dodatan uteg bit će i to što u goste dolazi posljednjeplasirani Rudeš, koji je u navijačkoj percepciji već "popio pet komada u Gradskom vrtu". I zato, koliko god Skender pričao o tome kako ne želi imperative i pritisak na momčad, ovaj će se put morati suočiti s tim stvarima u pravom smislu riječi. Nema dvojbe kako će Skender u toj utakmici biti na iskušenju jer u njoj neće biti dovoljan samo čvrsti obrambeni blok na koji se oslanjao u svoja prva dva susreta. Od Osijeka će se očekivati i nešto prema naprijed. Recimo, igra poput one koju su bijelo-plavi demonstrirali u drugom poluvremenu susreta protiv Intera u Zaprešiću. U svakom slučaju bit će zanimljivo vidjeti može li se Dino obračunati s tim prokletstvom Gradskog vrta. Optimizam ulijevaju brojke koje je kod kuće imao s Osijekom II u drugoligaškoj konkurenciji. U osam susreta na osječkom stadionu zabilježio je šest pobjeda i dva remija. Dakle, nije poražen, ali upozorenje predstavlja podatak da je jedan od ta dva remija izvukao BSK-a momčad, poput Rudeša, sa samog dna tablice.

Nitko nije otpisan
Naravno, komparacije su nezahvalne u ovom slučaju jer velika je razlika igrati prvoligaške utakmice u kojima se od bijelo-plavih uvijek očekuje pobjeda i imperativi su uvijek u zraku i drugoligaške, gdje vlada totalna "hladovina" glede toga jer rezultat nije prioritet. Skender je u prva dva susreta momčad slagao prema taktičkim potrebama. One će u debiju pred osječkom publikom sigurno biti drukčije pa možemo očekivati poneku novost, osobito u ofenzivnom dijelu. Iako je krenuo u pomlađivanje momčadi, trener tvrdi kako nikoga nije još otpisao.

- Nema razloga da bilo tko iz postojećeg igračkog kadra bude sada otpisan. Neki nisu posve spremni, druge sam ostavio na klupi ili izvan momčadi zbog taktičkih razloga, ali i dalje stojim kod toga kako će svi dobiti priliku do kraja sezone, pa ćemo onda podvući crtu i odlučiti kojim ćemo smjerom krenuti dalje - objasnio je trener bijelo-plavih.

Očito čvrsto vjeruje kako će nastaviti svoj "drive" na klupi Osijeka i nakon završetka sezone, što bi značilo kako je Osijek izborio plasman u Europu. Uglavnom, s nestrpljenjem očekujemo vidjeti kakav će izbor igrača Skender napraviti za susret protiv Rudeša.

Kadar mu jer gotovo kompletan. Nema samo Ezekiela Hentyja za kojeg je sezona završena. U konkurenciju se vraća Marin Pilj, koji je odradio suspenziju zbog žutih kartona pa će nešto širi biti i izbor za vezni red. Čak bi mogao Skender imati i "slatkih briga"...
Dalibor Keler
traži se pobjeda
domaći navijači u petak očekuju tri boda Osijeka
6

od mogućih 16 bodova osvojio je Osijek u Gradskom vrtu ovog proljeća
PROLJEĆE U GRADSKOM VRTU
19. kolo: Osijek - Hajduk 0:1

21. kolo: Osijek - Istra 1961 1:0

23. kolo: Osijek - Slaven Belupo 1:1

24. kolo: Osijek - Lokomotiva 1:1

26. kolo: Osijek - Gorica 2:2
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku