Sport
ČETVRTFINALNE UTAKMICE LIGE PRVAKA U MANCHESTERU I AMSTERDAMU

Četvrtfinale snova na Old Traffordu, Ronaldo se vraća i prijeti zahuktalom Ajaxu
Objavljeno 10. travnja, 2019.

U Manchesteru i Amsterdamu večeras se igraju preostale dvije četvrtfinalne utakmice Lige prvaka.

Na Old Traffordu Manchester United dočekuje Barcelonu u ogledu klubova koji su do sada odigrali 11 utakmica. Posljednje dvije bile su s najvećim ulogom, finale 2009. i 2011., a oba su pripala Barceloni, dok je u prijašnja oba nokaut-ogleda slavio M. United. Oba su kluba redovito među kandidatima za naslov, iako je rijetko tko očekivao "crvene vragove" u ovoj fazi, pogotovo nakon neuvjerljive jeseni pod vodstvom Mourinha. No dolaskom Solskjaera stiglo je i buđenje engleskog rekordera, što je zaokružio i nevjerojatan pothvat u osmini finala, kada je nadoknadio 0:2 kod kuće protiv PSG-a. Taj je prolazak (s 3:1 u Parizu) dodatno rasplamsao vjeru navijača da mogu nakon osam godina ponovo zaigrati u polufinalu te tako ostati u igri za četvrtom krunom najbolje europske momčadi, prvom nakon 2008. Barcelona na svoju šestu čeka od 2015., a od tada je sva tri puta zapinjala u ovoj fazi natjecanja. No ove sezone odlično "gura" u svim natjecanjima, pred novim je naslovom prvaka Španjolske, ušla je u finale Kupa kralja, a u Ligi prvaka još je bez poraza. I što je najvažnije za Barcu, Messi je zdrav i igra u odličnoj formi te će izgledi M. Uniteda o prolasku uvelike ovisiti hoće li uspjeti zaustaviti sjajnog Argentinca.

- Barcelona je prepuna iskustva, ali imamo i mi jake adute i znamo kako ih najbolje iskoristiti. Naravno, oni su favoriti za prolazak, no dat ćemo sve od sebe za mjesto u polufinalu - rekao je Rojo u najavi susreta, za kojeg kod domaćina neće biti Bailly, Darmian, Sanchez i Valencia, a dodatne su brige zbog propuštenog treninga Solskjaeru zadali Herrera, Matić, kao i poluoporavljeni Rashford. Barceloni nedostaje samo Rafinha, a Ivan Rakitić trebao bi upisati 100. nastup u europskim klupskim natjecanjima.

Ajax i Juventus također imaju bogatu povijest međusobnih susreta, igrali su i dva finala, u kojima je svatko po jednom slavio. Zanimljivo je da je u sva četiri nokaut ogleda slavila "stara dama", no sličnom se statistikom ponosio i Real Madrid u prethodnoj rundi, pa su "kopljanici" napravili čudo, izbacivši trostrukog uzastopnog prvaka Europe i to nakon poraza kod kuće u prvom susretu. Upravo tih 4:1 na Santiago Bernabeuu razlog su opreza u redovima talijanskog prvaka, koji je posljednji put od Ajaxa izgubio prije 45 godina. No nitko u torinskom velikanu i ne pomišlja na podcjenjivanje. Ipak, najbolja vijest za Juventus je oporavak Ronalda, koji bi ipak trebao biti spreman za nastup.

Ajaxa u polufinalu nije bilo već 22 godine, ali buduće pojačanje Barcelone De Jong vjeruje kako on i suigrači imaju kvalitetu to ostvariti preko Juventusa.

- Mislim da smo svima pokazali da možemo igrati na najvišem nivou kao i ostali. Nadam se da ćemo to uspjeti i protiv Juventusa, uvjeriti sve da smo jednako dobri kao oni, ako ne i bolji - poručio je mladi Nizozemac. G. Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike